Absolut Deafers znovu na scéně: pořádají turné s Public Relations

Absolut Deafers

Severomoravští Absolut Deafers vyjíždějí v březnu na comebackové turné. Přizvali si k tomu své ostravské elektronicko-rockové parťáky Public Relations, a společně se těší na osm českých měst.

Absolut Deafers na turné: sami, a zároveň vůbec ne sami

Absolut Deafers vešli do povědomí českých rockových fanoušků především svým opakovaným hostováním na turné Arakainu a Dymytry. Již tehdy přesvědčili originální autorskou tvorbou. Nyní se vydávají na turné sami, a zároveň vůbec ne sami: společnost jim bude dělat ostravská parta Public Relations. Turné začíná 14. března v Jaroměři na Hard & Heavy Festu. Dalšími zastávkami budou Zlín, Pardubice, Ostrava, Brno, České Budějovice, Plzeň a Praha.

Venku je klip k písni Král

Absolut Deafers si připravili program plný starých i nových songů s poetickými texty, které si sám „do úst“ píše charismatický frontman Jan „Joker“ Jašek. A online můžete nejnověji vidět videoklip k písni Král.

 

Kapely plánují společnou část programu

Public Relations zaujmou rockovou tvorbou s elektronickými prvky. Na tomto turné zároveň představí nového zpěváka Přemka Webera. A nebylo by to dokonalé „dvojturné“, kdyby část programu nebyla společná. „Už dlouho jsme chtěli udělat něco společně, tudíž přemýšlení, s kým pojedeme jarní tour, netrvalo dlouho. Lidsky si velmi dobře rozumíme, takže se na společné koncerty moc těším“, uvedl Jan Jašek.

Termíny turné

14. 3. Jaroměř, Nároďák
20. 3. Zlín, Bamboo klub, Zlín
11. 4. Pardubice, RC Ponorka
18. 4. Ostrava, Garrage MC
24. 4. Brno, M 13 klub
25. 4. České Budějovice, Mucic bar Velbloud
23. 5. Plzeň, Divadlo pod Lampou
24. 5. Praha, Vagon Klub

Text: Sylva Kaplanová, foto: Milan Polóny a Pavel Dolas

Author