Trny & Žiletky vydávají druhé album a klip, vše zabalené do neotřelých textů

Trny & Žiletky, Desed

Služebně stále ještě velmi mladá, ale zároveň zkušená tříčlenná vyškovská smečka Trny & Žiletky vydává nové CD Podměstí. Zároveň jí vychází i nový klip na neobvyklé téma stavu po dopravní nehodě.

Batole, které toho stihlo už hodně

I když je tato kapela hudební „batole“, které se „narodilo“ v roce 2016, stihla toho poměrně dost. Záhy po založení jí vyšlo debutové album Trny & Žiletky 2017 a získala ocenění Objev roku České rockové ceny Břitva za rok 2017. Myslím, že právem. A právě v těchto dnech se objevil v pořadí druhý albový počin s názvem Podměstí.

Videoklip s tématem stavu po autonehodě

Před dvěma týdny vyšel i klip „Slepý úhel“. Děj videa je jakýsi příběh o člověku v kómatu po autonehodě, kterému se vrací myšlenky do jeho dětství. Námět i scénář si napsal sám frontman a zpěvák Desed.

Texty, které chutnají jako…

Desed, který působí hlavně ve své druhé domovské kapele Dark Gamballe, mě vždycky fascinoval svými texty. Mnohé mají hloubku a člověk musí zapřemýšlet nad jejich významem a spojitostmi. Některé přinášejí opravdu originální slovní spojení. Verše „naše lži chutnají hořce jak pelyněk, jak chinin, jako limonáda z hoven“ v písni Spálíme všechny lži je toho důkazem. Kdo má tedy rád tvrdou muziku, ale zároveň mu není cizí zamyšlení, tomu se bude tvorba Trnů & Žiletek líbit.

Text: Jiří Kunčík, foto: archiv kapely, video: YouTube.com

Author