GATE Crasher vypustili klip LAAASKA: něžnosti a cukrování však nečekejte

Michal Macek, GATE Crasher

Před pár dny nám kapela GATE Crasher naservírovala zbrusu nový klip LAAASKA. Ač se jedná o krásný a něžný název, žádných slaďáren se nedočkáte. Pěveckého partu se tentokrát ujal basák Michal.

Klip je k vidění na YouTube

Skupina GATE Crasher je stále známějším jménem na české scéně. Pravidelně vystupují na největších letních festivalech, mají za sebou mnoho společných tour s populárními interprety jako Traktor, Harlej nebo Doga. Zahráli také jako support velkých zahraničních hvězd, např. Aerosmith, Ozzy Osbourne, Korn, Iron Maiden a mnoho dalších. Doposud vydali pět studiových alb: Chocolate Rabbit (2006), Recycled (2010), Bitterfly (2012), #nevynechas (2016) a Mrazení (2019), a výběrovou desku 10 LET k výročí kapely. Skladba LAAASKA pochází právě z posledního alba Mrazení, které vyšlo v loňském roce, a kapela s ním sklízí jen samé úspěchy a u kritiků pozitivní recenze. Klip najdete na YouTube kanále kapely.

Píseň v podání basáka, klip z malířského ateliéru

Za mikrofonem vystřídal zpěváka Ondru Nováka baskytarista Michal Macek. Klip se natáčel „v domácí karanténě“, nebo spíše malířském ateliéru, ve kterém Michal nechává proniknout svým pocitů zhrzené lásky a snaží své pocity promítnout na plátno. Právě na textu skladby stojí její hlavní síla, a když se zaposloucháte, určitě se vás také dotkne. Protože každý z nás někdy zažil, že mu láska zlomila vaz (samozřejmě obrazně). Energická pecka se skvělými kytarovými riffy bude zajisté skvělým hitem a jedním z hlavních taháků na koncerty.

 

Zbývající koncerty Double Gang Tour přesunuty

Také GATE Crasher byli nuceni zrušit zbývající koncerty jarního Double Gang Tour, na kterém měli společně s kapelou Forrest Jump navštívit kluby po celé republice. Zatím poslední koncerty odehráli 6.  a 7. března v Brně a Moravském Krumlově. V Brně si GATE Crasher zahráli jako support na posledním stužkovacím koncertu kapely Rybičky 48. Kapela nyní jedná o náhradních termínech na podzim letošního roku. Zakoupené vstupenky na zrušené koncerty přes SMS ticket zůstávají v platnosti.

Text: Ema Moravcová, foto: Honza Švanda a archiv kapely