Bluegrassoví mistři coverů Steve’n’Seagulls přijedou do Brna

Steve'n'Seagulls

Letošní podzim se pomalu, ale jistě zaplňuje nově oznámenými koncerty. Tentokrát půjde o opravdu kontroverzní a příjemnou záležitost – z Finska k nám dorazí Steve’n’Seagulls, známí svými covery metalových hitů.

Vstupenky již v prodeji

Bluegrassoví „rockeři“ přijedou v sobotu 28. listopadu do brněnského Sono Music Clubu. Předprodej na tento nevšední hudební zážitek je v plném proudu. Minulý koncert byl celkem rychle vyprodán, tudíž rozhodně doporučujeme neotálet, protože vidět tuto pětici opravdu stojí za to.

A všechno to začalo takhle jednou na farmě…

Už jeden z prvních počinů těchto sympaťáků, kdy před šesti lety nahráli cover skladby Thunderstruck od legendárních AC/DC, se setkal brzy po umístění na YouTube kanál s velkým úspěchem. To se takhle parta kamarádů sešla na farmě, a pravděpodobně nikdo z nich netušil, že brzy je bude znát téměř celý svět. Tudíž se brzy pustili do dalších předělávek jako Aces High (Iron Maiden), Nothing Else Matters (Metallica) nebo You Could Be Mine (Guns N‘ Roses). Pokud zrovna nejste v úplně ideální kondici a potřebujete pořádnou salvu pozitivních emocí, stačí si pustit kterýkoliv jejich videoklip, a ten vám rázem vykouzlí úsměv na tváři.

Akusticky na festivalu mezi legendami death metalu? Proč ne

Písně, který zná snad každý rocker, tady dostávají úplně nový kabát, a to v podání bluegrassových nástrojů jako mandolína, akordeon, flétny, bubínky, balalajka, v případě Thunderstruck pak třeba i kovadlina a klíč desítka… Svoji dosavadní tvorbu zatím spojili do tří albFarm Machine, Brothers in Farms a předloňského Grainsville. A s tímto již objeli řadu světových metalových festivalů jako například Wacken Open Air. Unás si zahráli i na Brutal Assaultu před dvěma lety, kde sklidili velký úspěch. Od té doby k nám přijeli ještě minulý rok v Praze, kde vyprodali Lucernu.

Text: Mates Šimek, foto: Facebookový profil kapely, video: YouTube.com