Helloween přesouvají turné i desku: Praha bude až příští rok

Helloween, Andi Deris

V případě koncertů zahraničních hvězd působí koronavirová opatření ještě dále, než u vystoupení tuzemských kapel. Své turné přesouvá i kapela Helloween. Týká se to tedy i pražského koncertu, který se měl konat letos na podzim.

V Praze na stejném místě v květnu

Helloween se kvůli nejistotě ohledně koronavirové situace rozhodli přesunout své podzimní koncerty turné Helloween United Alive World Tour Part II na jaro. Původní plán byl vyjet na šňůru od září do poloviny listopadu 2020. Nyní kapela oznámila přeložení všech těchto termínů na jaro, tedy od dubna do června 2021. Pražský koncert v O2 areně se tak uskuteční 5. května 2021 místo původně oznámeného 15. 10. 2020. Všechny již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Kdo se zatím nerozhodl a vstupenku nezakoupil, má možnost nyní, již na nový termín, v síti Ticketmaster a Ticketportal.

Opatření jednotlivých států by způsobila nejistotu v cestování

„Nikdy jsme nic takového nezažili, až nyní, s koronavirovou pandemií. Cítíme, že rizika nakažení zůstávají stále příliš vysoká. Navíc vnitrostátní krizová nařízení jednotlivých států způsobila absolutní nejistotu v cestování do tolika různých zemí. Koncert Helloween by měl být shromážděním všech fanoušků, kteří se dobře baví, baví se oslavou hudby, kterou všichni tolik milujeme. Současná celosvětová situace zatím takovýto způsob oslavy, bez jakýchkoli zábran, neumožňuje,“ vysvětluje kapela své rozhodnutí.

Odkládá se i deska, ale jen do začátku roku

Zároveň Helloween přeložili také vydání své připravované desky, o které něco naznačoval již Kai Hansen při rozhovoru na Masters of Rock. Album se pilně připravuje a mělo by být k dispozici před startem turné: „Rozhodli jsme se také posunout vydání našeho nového, dosud nepojmenovaného, alba na začátek příštího roku. Produkce a mix alba Ronaldem Prentem v New Yorku jede naplno.“

Zpěvák Andi Deris dodává: „Jsme na výsledek velmi hrdí a nemůžeme se dočkat, až naše nové písně zahrajeme fanouškům naživo. Všichni ale musíme být trochu trpělivější, zdraví je vždycky na prvním místě!“

Velmi povedené a vtipné speciální „koronavirové“ triko

Kapela mezitím připravila pro fanoušky speciální „korona triko“, které můžete zakoupit na jejich oficiálním eshopu Pumpkins Store. Je opravdu velmi povedené a vtipné. V hlavní roli je samozřejmě jejich odvěký symbol – dýně s poťouchlým úsměvem – která rázně krotí koronavirus.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Author