Koncert blackových Cult of Fire je za dveřmi

Cult of Fire

Nic nezastaví black metal. Důkazem toho budiž koncert pražských Cult of Fire. Ten proběhne již za pár dní – o prvním zářijovém víkendu v pražském Paláci Akropolis.

Dechberoucí vzhled pódia, fanoušci uslyší nové songy

Tohle trio, které letos slaví deset let od svého vzniku, je známé tím, že s každým novým albem mění své logo. Pro pražský koncert budou připraveni s novým dvojalbem Moksha/Nirvana, které vyšlo letos v polovině února. Těšit se můžeme i na skvělou tématickou vizuální stránku pódia. Při koncertech Cult of Fire dokreslují atmosféru rituální hávy všech členů, které nepostrádají lebky, či rohy, často se zde vyjímá i několik dvojic překřížených kos symbolizujících smrt nebo dvojice obřích hadů. Nejen tohle všechno činí z Cult of Fire jednou z nejúspěšnějších českých blackmetalových kapel posledních let. Kromě toho tahle kapela navštívila se svou show již více než třicet zemí.

Z Bratislavy se přidají Malokarpatan

Kdo by se chtěl podívat, co ho v sobotu v Akropoli čeká, pro toho je určena krátká videoukázka (viz níže), která byla pořízena přímo v tomto klubu. A Cult of Fire zde nebudou sami – v roli předkapely se představí slovenská blackmetalová formace Malokarpatan. I od nich jsme se letos dočkali nového alba, které nese název Krupinské ohně.

Poslední vstupenky v prodeji

Koncert byl sice již vyprodán, všech 500 vstupenek našlo tedy své šťastné majitele, ovšem pozorDo prodeje bylo uvolněno dalších 100 vstupenek na balkón, ze kterého je též dobře vidět na pódium. Tento sektor navíc bude mít oddělený vstup, bar i záchody. K posledním vstupenkám se lze dostat přes odkaz na FB události, jenž vás pošle přímo na stránky Obscure Promotion, kteří tento koncert pořádají. Proto nepromeškejte tento zajímavý sobotní večer 5. 9. v pražském Paláci Akropolis.

Text: Mates Šimek, foto: archiv kapely