Festival Rock for Churchill se vydal na výlet

Pipes and Pints, O’Neill

Poslední prázdninovou sobotu se v areálu Lucerna Music Bar Open Air konala „osekaná“ verze festivalu Rock for Churchill. Pořadatelé, kapely i fanoušci jsou rádi, že se festival letos podařilo uskutečnit, byť ve skromnější verzi a na jiném místě – Rock for Churchill se „vydal na výlet“ z domácího Vroutku do Prahy.

Prague Conspiracy a Fast Food Orchestra: úvod v rytmu punku i ska-reggae

Na začátek pro první návštěvníky řádila na pódiu energická punkrocková partička Prague Conspiracy, která zahrála pecky jak s českými, tak i s anglickými texty. Následovalo vystoupení ska-reggae Fast Food Orchestra. Tahle banda už přilákala fanoušky blíže k pódiu a pěkně je rozhopsala a rozehřála pro další pražskou bandu.

Pipes and Pints: Travis si přizval Ironkapa a věnoval píseň Irsku

Tou byli nikdo menší než Pipes and Pints. Ti rozjeli svůj celtic punk – jak jinak, než parádně. Nechyběla jejich pověstná komunikace s fanoušky z úst frontmana Travise O’Neilla a řádný punkový říz okořeněný zvukem dud. Při songu Rebel in my Veins si Travis přizval svého parťáka z projektu The Low-Dead, rappera Jakuba Studeného známého spíše jako Ironkap. Zpěvák nezapomněl ani na své rodné Irsko, kterému věnoval song A Million Times More. Kapelu na pódiu podpořily i děti z programu prevence a pomoci PÁLÍ!

Na electroswing se tančilo, Vypsaná fiXa má věrné fanoušky

Po tomto punkovém koncertu přišla trochu změna, a to v podobě electroswingu. Při vystoupení skupiny MYDY s charismatickou zpěvačkou Žofií Dařbujánovou se trochu změnilo publikum pod pódiem, ale určitě nezaostávalo a pěkně se roztančilo. Po nich, to už za stálého deště, přišla na řadu poslední kapela – stálice Vypsaná fiXa. Ta své fanoušky i při dešti udržela pod pódiem hned na začátku svým hitem 1982 a odměnila je i takovými peckami jako Dezolát či Antidepresivní rybička. Vše završil přídavek Babička.

Živá hudba drží lidi pohromadě

Pro návštěvníky, kterým se domů ještě nechtělo, byla připravena afterparty, které se zhostili dj MikkiM a DJs Rambo a Zadnice. I když by se v areálu našlo místo ještě i pro další fanoušky, bylo přesto vidět, že živá hudba drží lidi pohromadě.

Text a foto: Petr Hanč

Author