Destruction v plné síle udeřili v Nároďáku

Destruction, Marcel „Schmier“ Schirmer

Narychlo domluvený koncert německé metalové legendy Destruction proběhl minulý pátek v jaroměřském kulturním domě Nároďák. Thrashovým veteránům sekundovaly Burning Witches.

Burning Witches sváděly jak vzhledem, tak výkonem

Krátce po otevření vchodu začaly do tohoto východočeského kulturního stánku pomalu proudit skupiny rockerů. Otevřena byla též venkovní zahrádka, kde se mnoho návštěvníků ve společnosti dobrého piva připravovalo na tento parádní dvojkoncert.
Úderem osmé hodiny se na pódiu zformovala pětice pohledných metalistek ze Švýcarska, které si říkají Burning Witches. Nebylo těžké si všimnout, že pohledy mnohých přítomných směřovaly do výstřihu zpěvačky Laury. Ta se snažila vyburcovat dav pod pódiem k pořádnému kotli, k čemuž nebylo potřeba dlouhého pobízení. V jejich setu nechyběly vypalovačky jako Dance with the Devil, Hexenhammer nebo Black Widow.

Destruction se uvedli vypalovačkou z nového alba

Příprava pódia pro Destruction zabrala o něco delší čas, design zůstal stejný jako při jejich únorovém koncertě v Plzni. Po stranách se skvěly bannery s lebkou zaříznutou mačetou, a podobné tvary skýtaly i stojany pro mikrofony.
Přesně v půl desáté se za bicími zjevil relativně nový člen kapely Randy Black, a krátce na to se na pódium vrhli Schmier, Mike i loňská akvizice, kytarista Damir Eskic. 90 minut trvající koncert odstartovala titulní skladba Born to Perish z nového alba, které vyšlo loni, pokračovalo se přes starší věci jako Nailed to the Cross nebo Tormentor. Song Rotten (česky „prohnilý“) odkázal frontman Schmier všem politikům, o kterých si každý v této době umí udělat svůj obrázek. Pevné místo v setlistu měly a stále mají i takové fláky jako Infernal Overkill nebo Thrash Till Death.
Destruction ještě po menší pauze zahráli tři skladby jako přídavek, tou poslední byla cover verze Fuck the USA od punkové legendy The Exploited.

Účast byla velmi hojná

Celý sál byl celkem hustě zaplněn a cestu sem si našla velmi početná eskadra metalových fanoušků. Doufejme, že se v brzké době ještě nějakých takovýchto akcí dočkáme.

Text: Mates Šimek, foto: Veronika Špundová

Author