Amaranthe mají démonický klip Archangel, album je na dohled

Amaranthe, Elize Ryd

Datum vydání šesté studiovky Manifest švédskodánských Amaranthe se každým dnem přibližuje. Již třetí klipovou ukázku nám servírují v novém, temnějším kabátě, kterou u skupiny vidíme vůbec poprvé.

Inspirováno dystopií

Všechny naděje a sny jsou ztraceny. Z popela apokalypsy povstali Amaranthe, kteří se po dokončeném turné po Evropě se Sabaton vrhli přímo do studia. V dánském Ribe tak vznikla v průběhu koronavirové krize nová deska Manifest, vycházející už 2. října pod labelem Nuclear Blast. Album je inspirováno dystopií, tedy společností, která si sama zapříčinila svůj pád.
Novinka má již dle předchozích ukázek potenciál stát se nejtvrdším albem, které kdy Amaranthe vydali. Na albu by se mělo objevit dvanáct písní, a pokud si pořídíte bonusovou verzi, čeká na vás ještě jeden cover a akustické verze některých písní.

Archanděl

Žhavá klipovka Archangel nám představuje krátký příběh o pádu anděla Lucifera, kterým se nechali Amaranthe inspirovat v epické básni od Johna Miltona Paradise Lost – Ztracený ráj. Jde o příběh chamtivosti, zrady a pýchy, což je velmi známým, a i současným tématem. Amaranthe v klipu spolupracovali s polskou partou Grupa13, kteří si vzali na starost vizuální stránku. Najdete tu kapelu hrající v opuštěných ruinách hradu Świny nebo v továrně ve Wroclavi, kde se proměnili ve ztělesněné démony.

Apokalypsa také živě

Amaranthe se k nám vrátí následující rok do zlínského klubu Masters of Rock Café, kde svůj Manifest představí živě 1. května. Jako doprovod si s sebou berou symfonic metalové Beyond the Black z Německa a hosta, kterého nám teprve představí. Koncert organizuje agentura Pragokoncert, která lístky nabízí na svých stránkách Masters of Rock za cenu 750 Kč.

Text: Šárka Vlachová, foto: Archiv kapely, video: YouTube

 

Author