Kytarista Pavel Hanus přichází s videoklipem k romantické písni La Catedral

Pavel Hanus promo La Catedral Blue

Kytarista legendární ostravské kapely Citron, Pavel Hanus, si ještě před koncem roku připravil speciální vánoční překvapení. Na Štědrý den naplánoval premiéru svého nového videoklipu ke skladbě La Catedral, který měl být dárečkem a zároveň poděkováním pro všechny jeho fanoušky.

Léta oblíbená skladba v netradičním aranžmá

Už před Vánoci jsme vás lákali na řadu novinek, které Pavel Hanus chystá a co plánuje na rok následující. Jako poslední překvapení loňského roku si připravil videoklip ke skladbě La Catedral od paraguayského skladatele Agustína Barriose Mangorého.
Pavel hrával La Catedral už během svých studií na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a skladba stále patří mezi jeho oblíbené písně z repertoáru klasické kytary. Proto se ji rozhodl netradičně zaranžovat a doplnit ji o doprovod bicích nástrojů a basové kytary. Všechny hudební nástroje si opět nahrával sám, což jen dokazuje, jak skvělým multiinstrumentalistou Pavel je.
Skladba zprvu začíná velmi klidně a romanticky, ale po chvíli se do kytarové melodie vloží bicí a píseň získává mnohem větší ráznost, ale stále si drží své tajuplné kouzlo, které podtrhují i jednotlivé záběry v klipu.

Klip z od „orlovské katedrály“

Videoklip se natáčel u novogotického kostela Narození Panny Marie v Orlové. Nádherná stavba připomínající monumentální gotickou katedrálu byla pro natáčení jasnou volbou, jelikož skladba samotná je oslavou „katedrály“, a navíc byl Pavel s Orlovou odmalička spojen.

 

Klip k vidění na YouTube

Nové video od Pavla Hanuse můžete zhlédnout na jeho YouTube kanále, kde najdete mimo jiné i předchozí avizovaná videa jako skladbu Rising Force nebo vánoční koledu Půjdem spolu do Betléma s jeho kapelou O.P.E.R.A. ze ZUŠ, ve které pracuje.

Text: Ema Moravcová, foto: archiv Pavla Hanuse, video: YouTube.com