Nečekaná smutná zpráva z Citronu: zemřel Radim Pařízek

Radim Pařízek

Překvapivá a velmi smutná zpráva přišla dnes ze skupiny Citron. Ve věku 67 let nás opustil její kapelník, bubeník a podnikatel v hudební branži Radim Pařízek.

Zanechává po sobě velké prázdné místo

Radim Pařízek zemřel nečekaně v úterý 2. března následkem komplikací spojených s nedávnou operací. Byl výraznou osobností českého metalu a rocku i kulturního podnikání – tak výraznou, že svým odchodem po sobě zanechává v českém hudebním světě velké prázdné místo.

Kapelník a bubeník Citronu

Proslavil se nejvíce jako kapelník a bubeník ostravské metalové skupiny Citron. Pod jeho vedením kapela absolvovala úspěšné turné po Evropě i Spojených státech, prodala více než milión desek a v roce 1987 získala Zlatého slavíka. V neposlední řadě je Citron i jedním z průkopníků českého heavy metalu a dlouholetou stálicí na našich pódiích.

Mediální podnikatel

Radimu Pařízkovi se dařilo i v oblasti mediálního podnikání. Již v roce 1998 založil Radio Čas, jednu z nejznámějších a nejposlouchanějších stanic na Moravě a ve Slezsku. Působil i v dalším mediálním a telekomunikačním byznysu, známá je například rocková televize TV Rebel. Jeho projekty již oznámily, že budou pokračovat dál.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author