Členové Dogy stále tvrdí Jsem trochu divnej: k výročí desky vychází originální reedice

Doga

Není snad výstižnějšího názvu desky od Dogy – „trochu divnej“ se nejspíš občas cítí každý z nás rockových fanoušků (muzikanty nevyjímaje) v „mainstreamové“ společnosti. Při příležitosti dvaceti let od vydání alba Jsem trochu divnej vydává kapela tuto desku znovu v zajímavé nové podobě.

Digipack s remasterovaným zvukem a speciálním obalem

Letošní vydání má formu celobarevného digipacku s remasterovaným zvukem od Djordje Eriće. Mezi jednotlivými skladbami můžeme najít samozřejmě hity jako Jsem trochu divnej, Vím, jak bolí, Jdou po mně, Jako poprvé, Holka samosexuálBooklet je doplněn o fotky současné sestavy kapely. A pozor, raritou je samotný obal, na kterém je použita fotografie stejných aktérů jako před dvaceti lety. Pánové pochopitelně zestárli o zmíněné dvě dekády, ale možná právě to dává dnes již vousatému Izzimu vyniknout uprostřed ztělesněné „slušnosti“. Předobjednávky můžete již nyní směřovat do e-shopu Dogy, desky budou podepsané kapelou.

„Trochu divnej“ klip

Kapela připomněla při té příležitosti na Facebooku také rebelské natáčení videoklipu k titulní písni na pražském Nuselském mostě na magistrále. „V devět hodin ráno jsme vlezli bez povolení mezi auta a točilo se,“ tolik komentář kapely, jasný a přímočarý jako jejich hudba.

Doga začíná opět koncertovat

Po rozhodnutí vlády o povolení kulturních akcí za určitých podmínek zahájí i Doga opět koncertní činnost. Prvním vystoupením kapely po dlouhé nucené pauze se odehraje na festivalu Pekelný poloostrov (menší verze dnes již etablovaného Pekelného ostrova) v Holýšově o prvním červencovém víkendu. Následně Doga zavítá na další místa v republice – stačí průběžně sledovat jejich oficiální internetové kanály.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author