The Legends Rock Fest v Hořicích zve fanoušky na nové místo konání

Visací zámek

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky The Legends Rock Festu Hořice: Oblíbený festival na severovýchodě Čech bude! A rovnou ve zbrusu novém areálu.

Hořický festival na novém a lépe přístupném místě

The Legends Rock Fest se v rozměrech platných opatření může konat! Nadšení rockeři budou tedy v pátek 23. července putovat do Hořic. A dokonce to pro návštěvníky bude letos snazší, protože festival se odehraje na novém místě blíže centru i spojům. Pořadatelé zajistili a zprovoznili Areál Zahrada v městské části Libonice, směrem na Dobrou Vodu. Loni si ho vyzkoušeli při pořádání Malého, velkého festu – mini verzi z důvodu koronavirové situace, a letos se koná takřka plnohodnotný ročník The Legends Rock Festu se šestnácti kapelami a ve dvou dnech 23. – 24. července.

Areál Zahrada: nový domov The Legends Rock Festu

Areál Zahrada je zcela novým místem určeným především pro zábavu a konání kulturních akcí. Pořadatel Zdeněk Lhota získal velkou zpustlou ovocnou zahradu, kterou se za pomoci rodiny a přátel rozhodl přebudovat na kulturní areál. Ponechal při tom benefity ovocné zahrady – především vzrostlé stromy, které poskytují dostatek vzácného stínu. Loni v červenci na tomto místě proběhl „křest ohněm“ (a především vodou z dešťových mraků), tedy Malý, velký fest, po něm následovalo v září Loučení s létem. Nyní všechno úsilí směřuje k The Legends Rock Festu 2021.

Kapely, které daly festivalu jméno

Festival každoročně dává šanci mladým kapelám z regionu i odjinud a do podvečerních a večerních hodin zve ty, po kterých hrdě nese svůj název – kapely na české hudební scéně vskutku legendární. Mezi ně bude letos patřit například Arakain, Visací zámek, Doga, své publikum přivítají také Traktor, Komunál, Trautenberk či Walda Gang. Velkým loňským překvapením byli Welicoruss, a tak jsou pro letošek pozváni znovu. Festival dává prostor i alternativnějším žánrům rocku a metalu, a tak se mnoha fanouškům splní sen pozváním XIII. Století, milovníci tvrdších tónů si přijdou na své při vystoupení Forrest Jump či X-Core.

Co jíst a pít, kde spát a co vidět

Festival nabídne širokou škálu občerstvení, k dispozici bude nonstop stánek. Nabídka nápojů obsáhne alko i nealko, točit se bude Pilsner Urquell 12° i Radegast 10°, klasikou bude limonáda Koli Kolín. Ubytování si můžete zajistit v penzionech v Hořicích pokud ještě najdete místo, nebo můžete přenocovat ve stanovém městečku festivalu.
Držitelé vstupenek z předprodeje se u vstupu mohou těšit na bonusy jako látkový náramek, parkování a stanové městečko zdarma, festivalové noviny či (letos poprvé) na Kartu návštěvníka, která umožní slevy u partnerů festivalu jako Masarykova věž samostatnosti, Koupaliště Dachova, Galerie plastik, Zámek a Museum Czech Road Racing, vyhlášené Hořické trubičky a mnoho dalších.

Opatření a předprodej vstupenek

Jaká přesně budou v termínu festivalu platná hygienická opatření, bude zřejmě známo až v týdnu konání festivalu. Všeobecně nyní platí, že účastníci kulturních akcí mají mít platný antigenní test (72 hodin) či PCR test, nebo být v ochranném časovém limitu imunity po prodělání covidu (180 dnů) nebo být alespoň 21 dní po první dávce očkování. Počítejme také s omezením kapacity účasti – proto jsou k dispozici i jednodenní vstupenky. Z důvodu limitu kapacity proto doporučujeme neváhat a zajistit si vstupenky včas na oficiálním webu festivalu, nebo v předprodejní síti Ticketmaster. Stále je aktuální také limitovaná edice za nejlepší cenu.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author