Rockfest Dačice letos už nic nezastaví: poslední červencový víkend se sejdeme u zámku

Seven

Oblíbený Rockfest Dačice láká opět po dvou letech na známá jména českého rocku a metalu. Festival v krásném prostředí letního kina vedle zámeckého parku mívá skvělou atmosféru, kterou si po dlouhé pauze letos budeme moci užívat.

Dačice: tip na celodenní výlet

Dačice v okrese Jindřichův Hradec na pomyslné hranici s Vysočinou jsou městem, které nabízí mnoho zajímavého na celodenní výlety. Můžete navštívit Státní zámek Dačice s typickou zelenou fasádou, prohlédnout si kostel sv. Vavřince s neobvykle řešeným dřevěným křížem před stavbou samotnou či vidět památník první kostky cukru, která kdy spatřila světlo světa. A také se zde koná dnes již tradiční rockový festival – Rockfest Dačice. Ten letos připadá na 30. 7.-1. 8.

Program: legendy i oddechová zábava

První, páteční festivalový den se rozjede se Satisfucktion a kapelou Coda, pokračovat budou Jerem’I složení z ostřílených muzikantů. Nejen alkoholovou zábavu nabídne Alkehol, o pořádnou dávku metalu se postará Arakain a na své si přijdou i fanoušci Traktoru. Závěr dne bude patřit RCZ (Rammstein Tribute Show).
V sobotu dojde na některá další zajímavá jména naší hudební scény. Festivalový den otevře divočina v podobě Morčat na útěku a úplně jiná, větší divočina v podání thrashmetalové legendy Debustrol. Pak už bude čas na populární Trautenberk, ohnivé Seven, zahraje také Vilém Čok & Bypass, Motorband, rocková pohodovka Doga, již etablovaní Limetal a další legenda Vitacit s neméně legendárním, neúnavným Danem Horynou.

Praktické info: vstupenky, platby, bezinfekčnost

Předprodej vstupenek stále ještě běží online na pass.nfctron.com, bude ukončen 29. července. V celém areálu se bude platit pomocí náramku s čipem, na který si dobijete kredit hotovostí nebo kartou. Náramek pořídíte na místě za 20 Kč nebo si jej můžete objednat dopředu zdarma online a zajistit na něm kredit. A podobně jako na jiných akcích, i zde bude třeba potvrzení o bezinfekčnosti: antigenní či PCR test (antigenní ne starší 72 hodin, PCR ne starší sedmi dnů), doklad o očkování či doklad o prodělání covidu ne starší 180 dnů. Pokud nemáte možnost zajistit si potvrzení o testu, můžete využít odběrových testovacích míst přímo v Dačicích – ve městě, ve stanovém městečku i u vstupu do areálu. Veškeré podrobnější informace o vstupenkách, platbách i testování najdete na oficiálním webu rockfestdacice.cz.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author