Škwor, Krucipüsk, Trautenberk, Walda Gang a Metanol zahrají na Výravě

Petr Hrdlička, Škwor / foto: Honza Švanda
Festivalové a koncertní dění se brzy přesune do klubů a sportovních hal. Jednou z posledních letošních open air akcí bude koncert čtyř velkých jmen české rockové scény a jedné mladé formace na Letním parketu Výrava. 

Na Výravě hrají Škwor pravidelně

Rocková stálice Škwor pravidelně zahrnuje do své koncertní sezóny i výravský letní parket. Nedávno vydala sestava kolem frontmana Petra Hrdličky nové album Tváře smutnejch hrdinů, ke kterému na začátku července rozjeli turné. A za necelé dva týdny se – sice mimo jeho rámec, ale přece – zastaví i nedaleko krajského města Hradec Králové, kde vám vedle osvědčených a oblíbených hitovek naservírují i tento nový materiál.

Krücipusk hledají termín pro výroční koncert

O pouhý rok dříve se připomněli oblíbení Krucipüsk s novou deskou s názvem Country Hell. Jejich výroční koncert ke třiceti letům se bohužel ani napodruhé nemohl uskutečnit, zpěvák Tomáš Hajíček a spol. jsou k tomu však přesto odhodláni hned, jak to jen bude možné. Kapela prozatím celé léto intenzivně koncertuje a předposlední zastávkou jejich turné bude právě Výrava. A třeba se dočkáme i povedené skladby Mamánek z aktuální desky, ke které minulý rok vznikl povedený a humorný videoklip.

U Trautenberku se toto léto dveře netrhnou

Koncertně velmi aktivní jsou taktéž klatovští Trautenberk. Letos objeli řadu velkých festivalů a v jejich hledáčku nebude chybět ani Výrava. Začátkem letošní festivalové sezóny kapela dokončila videoklip k nové skladbě Vzpoura kanců, kterou na všech koncertech hrává. Jejich set bude tradičně zdobit i řada úsměvných scének, které se točí nejen kolem „Aničky, která je opravdu kus“ nebo kolem „šikanovaného seniora“ za mikrofonem.

Walda Gang roztancují Letní parket

Další kapelou, na kterou se v sobotu 11. září na Výravě můžeme těšit, budou Walda Gang. Vedle rockových předělávek skladeb Waldemara Matušky mají v repertoáru řadu humorných předělávek s vlastními texty, jako jsou Walda styl nebo Opičáci. Zpěvák Miro Šmajda je pořádným showmanem, který dovede náležitě rozpálit fanoušky.

Metanolu nechybí Empatie

Kapelou, která s největší pravděpodobností zahájí tento nabitý rockový večer, bude Metanol – parta mladých rockerů z nedalekého Hradce Králové. Ti budou připraveni mimo jiné i se svou letošní novinkou – deskou s názvem Empatie.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda