Eufory vydávají smutně aktuální singl Promise of Tomorrow

Eufory, Miriama MIA Hodoňová / foto: Honza Švanda

Slovenská power/heavy kapela Eufory posílá do světa další novinkovou skladbu. Singl Promise of Tomorrow vyšel 3. března a je předzvěstí připravovaného alba. K písni vychází také lyrics video – tím spíše, že text je u této písně velmi důležitý.

V těchto dnech je poselství singlu ještě silnější

Nový singl slovenských Eufory je na světě. Když kapela psala skladbu Promise of Tomorrow, nemohla tušit, jak smutně aktuální bude jeho námět ve dnech, kdy vyjde. Singl na téma zbytečnosti válečných konfliktů zaznívá obzvlášť silně v prvních březnových dnech, kdy naší myslí otřásá válka na Ukrajině.

Eufory se nevyhýbají závažným tématům

Kapela v písni připomíná, že ani jedna strana – vítězná ani poražená – nikdy úplně nedosáhne svého cíle a další válka je tak na spadnutí. „Válka plodí další válku. Je však třeba spojit síly a agresorovi se společně postavit. Na světě nikdy nevládl definitivní mír a jediným příslibem do budoucnosti zůstává jen vyhlídka na další vojenský konflikt,“ vzkazují členové kapely. Eufory se obecně v textech nevyhýbají závažným tématům. Předchozí singl se zabýval tématem rozdvojení osobnosti, starší skladba What a Shame (2018) poukazovala na palčivý problém zneužívání dětí v prostředí církve, který odsoudil i papež František.

Návrat k anglicky zpívané muzice

Písní Promise of Tomorrow se Eufory vrátili k anglicky zpívané muzice. Skladba předznamenává nové album, které má být hudebně rozmanité. První singl Schizofrénia byl heavymetalově rytmický, tento druhý v sobě skrývá dravější riffy a široké refrény ozdobené výraznými samply.

Video od osvědčeného týmu

Novinkový klip je k dispozici na YouTube v podobě lyrics videa. Práce na něm se ujal osvědčený tým, který prokázal své kvality při tvorbě Schizofrenie. Vizuální podoba pochází z dílny Johna Kaimakamise (spolupracoval například s Evergrey), produkci a mixáž si vzal na starosti Adam Mičinec a mastering pak Tony Lindgren (dělal s takovými jmény jako Amorphis, Arch Enemy, Dragonforce, Powerwolf či Eluveitie.)

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com

Author