Rockové Velikonoce v Králíkách proběhnou již tuto neděli

Kapela Alkehol/foto: Magda Šotolová

Po třech letech se ve východočeských Králíkách uskuteční tradiční oblíbená akce s názvem Rockové Velikonoce, kde se jako vždy můžeme těšit na řadu známých kapel naší rockové a metalové scény.

Alkehol zvou na výroční koncert, Krucipüsk oslavili 30 let

30 let letos slaví česká rocková stálice Alkehol. Kapela v současnosti dokončuje práce na svém novém albu Haleluja; koncert v Králíkách bude součástí jejich aktuálního turné, které vyvrcholí v sobotu 6. května v pražské Lucerně, na který kapela všechny srdečně zve. Do té doby mají však „Alkáči“ před sebou řadu dalších koncertů, kde baví své fanoušky tím nejlepším ze své bohaté diskografie.
Tento milník již mají za sebou crossoveroví Krucipüsk, kteří v posledních letech výrazně omladili svoji sestavu. Novou tvorbu kapela prokládá svými nesmrtelnými hitovkami jako Keltskej Osud, Chiméry, Druide, Láska je kurva nebo Musím do Mexika, které dovedou fanoušky pořádně rozpálit. Po vyprodaném výročním koncertě ve Foru Karlín se teď Tomáš Hajíček a spol. chystají na východ Čech.

Doga zahraje novou tvorbu, Harlej mají koncertní maraton, přijede i Komunál

Nestárnoucí Roman „Izzi“ Izaiáš a jeho hardrocková formace Doga zahájí tento parádní mejdan. Koncem loňského roku spatřilo světlo světa nové album Respekt, které se díky obrovskému zájmu fanoušků stalo tím nejúspěšnějším z jejich diskografie. K němu jede Doga letos rozsáhlé turné, jehož součástí budou i Rockové Velikonoce.
Dále se můžeme těšit i na Harlej, pro který to bude čtvrtý koncert během čtyř dní. Věříme však, že to pro oblíbenou sestavu kolem frontmana Tomáše Hrbáčka nebude žádný problém a že energie ze strany fanoušků nabudí kapelu k pořádnému výkonu. Jarní šnůrou koncertů navazují Harlej na úspěšné turné Smutku dávám sbohem.
Třetím aktérem, který letos slaví třicet let, jsou rockoví veteráni Komunál. Ti vyrazili zkraje března na dlouhé turné ke svému dosud aktuálnímu albu Naše věc, které vyšlo předloni. Všech šest členů kapely i fanoušci jsou nyní hladoví po živých koncertech, kde frontman Luboš Suchánek často přenechá zpěv početnému davu v předních řadách.

Trautenberk rozdivočí své fanoušky, Morčata na útěku završí rockovou krasojízdu

Předposlední kapelou dne budou klatovští divočáci Trautenberk. Kapela nedávno oslavila svých „10 let v revíru“ v pražském Lucerna Music Baru, a nyní se vše opět dává do pohybu. Spousta zábavy, potrhlých kousků a oblíbené skladby jako Hajnej, Lunt, Netáhlo, Himlhergotdonrvetr nebo Pyroman Roman – nejen to zde čeká fanoušky v pokročilejší večerní hodině.
Tento nabitý večírek uzavře kdo jiný než Morčata na útěku. Kontroverzní, a zároveň oblíbená kapela pracuje na nové desce, přičemž poslední dvě nové skladby Bych blil (Rammstein – Ich Will) a Lída 4: The Alimenty (Rybičky 48 – Léto) nasvědčují, že se fanoušci můžou opět těšit na notnou dávku humoru kapele vlastní. Kapela se proslavila vtipnými a údernými coververzemi známých či dokonce slavných písní.

Vstupenky stále k dispozici, očekává se vysoká účast

Vstupenky na tento nabitý velikonoční rockový mejdan jsou stále k dispozici v síti Ticketstream. Sestava je nabušená, několik kapel slaví kulatiny a všechny se těší i na početnou základnu svých fanoušků.

Text: Mates Šimek, foto: Magda Šotolová, videa: YouTube.com