Blíží se premiéra klipu: Forrest Jump točili zafúkané obrázky

Forrest Jump a Fleret / foto: Standa Vybíral
Luhas Vegas – tak nazývají svou domovinu znovuzrození crossoveristé Forrest Jump. S chutí jsme tedy přijali pozvání na natáčení jejich nového videoklipu Zafúkané právě do malebných Luhačovic.

Folkový výlet Forrest Jump

A pokud crossover opravdu znamená míchání stylů, tentokrát to Forresti potvrdili bezezbytku. Prvním singlem a videoklipem nové sestavy je totiž předělávka nesmrtelného hitu kapely Fleret – Zafúkané, o jehož finální podobu se aranžérsky postaral kytarista Michal Stochleba a producentsky Honza Toužimský.

Aktuální sestava je sehraná

O zemětřesení v sestavě Forrest Jump už se psalo a hovořilo na mnoha místech, nicméně po příjezdu na místo natáčení kapela působila jako dobře promazaný fungující stroj. Aktuální sestavu tvoří bubeník Josef Cigánek, basák Kuba Ticháček, kytarista Michal Stochleba a frontman Pepa Michálek.

Bylo by příliš jednoduché točit sníh v zimě

Nutno dodat, že přípravy první části videa měla kapela už nějakou dobu za sebou. Ale nechme mluvit hlavního tvůrce videa Jirku Kobylanského: „Samozřejmě by bylo příliš jednoduché točit zafúkané obrázky v zimě. Proto jsme museli vyrazit v půlce dubna do Oravské Lesné, abychom první záběry dokázali natočit. Co ti budu povídat – byl to perný den a nemohli jsme ze svahu odejít, dokud všichni netrefili sněhovou koulí vytyčený cíl“, směje se Jirka.

Frontman Forrest Jump miluje píseň od Fleretu

Naprosto pohodová atmosféra ze všech sálala a v momentě, kdy na místo dorazili pánové z Fleret, bylo o další zábavu postaráno. Pípa byla roztočena, skleničky připraveny, nálada a atmosféra přesně na pomezí profesionální připravenosti a vzájemných sympatií. „Předělat Zafúkané jsem si vysnil už dávno. Je to tak dobrá písnička, že i kdyby byla o polovinu méně dobrá, bude pořád megadobrá“, vyznal se ze vztahu k songu Pepa Michálek. „Přiznávám, že jsem byl lehce nervozní, když jsem poprvé oslovil Víťu Rokytu (kytarista Fleret, pozn. aut.) s prosbou o kontakt na Hracha (kytarista a zpěvák Fleret, autor hudby, pozn. aut.), a posléze při čekání na to, jak se bude klukům z Fleret naše verze líbit. Moc pro mě znamená, že pánové nejen umožnili song Zafúkané předělat, ale že také zahostovali ve videu“, dodává Michálek.

Bubeníci mají svůj svět, ale hlasy je převálcovaly

Opatrně se prosmýkneme kolem bicí sestavy, která zabírá téměř polovinu placu, a čekáme, co se bude dít. Atmosféra je neuvěřitelně civilní a všichni se snaží plnit pokyny režiséra Kobylanského až do momentu, než dojde na samotné hraní. V tu chvíli se potvrzuje, že bubeníci mají svůj vlastní svět a vlastní jazyk: Josef Cigánek (Forrest Jump) a Rosťa „Rocky“ Koplík (Fleret) obsluhují jednu soupravu – a stává se z nich neřízené a vlastně i neříditelné duo. Nakonec je ale i bicí souprava „přebékána“ mnohohlasem všech zúčastněných, kdy své hlasivky zapojují i Staňa Bartošík (housle Fleret) a Radek Postava (basa Fleret). Finální Zafúúúúkanéééé zní opravdu hlasitě.

Těšíme se na nový díl Backstage

Po poslední klapce se potkáváme se štábem Davida Zbavitele, který si nenechal ujít příležitost vyzpovídat Fleret i Forrest Jump pro svůj pořad Backstage, a společně se shodujeme na tom, že se neskutečně těšíme, až bude nový singl a videoklip na světě: v pátek 27. května 2022 v 15:00.

Text a foto: Standa Vybíral

Author