Mighty Sounds přivítají americký výkvět: Dropkick Murphys, Agnostic Front či Anti-Flag

Landmvrks/foto: Jakub Smolík

Táborský festival Mighty Sounds se pomalu blíží. Již příští týden, tedy 8.-10. července, se odehraje 16. ročník tohoto festivalu. Pokud vás baví punk, punk rock, rock’n’roll, hardcore, reggae, ska, indie rock, neváhejte se na Mighty Sounds vydat.

Kapely přijedou převážně ze zahraničí

Festival každoročně hostí hlavně zahraniční umělce. Osmdesát procent line-upu je tvořeno právě kapelami z ciziny, zbývajících dvacet procent doplňují pak nejlepší umělci z české žánrové scény. Na letošním ročníku se tedy můžete těšit na Dropkick Murphys (USA), Social Distortion (USA), Royal Republic (SWE), Acidez (MEX), Agnostic Front (USA), The Rumjacks (AUS), Get the Shot (CAN), Landmvrks (FR), Anti-Flag (USA) a další. Z domácí scény se můžete těšit třeba na Gutalax, Malignant Tumour, Queens of Everything, Redzed, The Fialky, The Rocket Dogz, Totální nasazení, Vojtaano a další.

Změny a náhrady

Jako všechny festivaly, i Mighty Sounds se potýká se změnami v line-upu. Kapely Dwarves, Rooting Out a Wolfbrigade svá turné přesouvají na rok 2023. Being As An Ocean a The Toasters zkrátili svá turné, a proto na festival nedorazí. Minulý týden své evropské turné museli zrušit Crystal Lake. Doufejme, že poslední změnou je neúčast Legendary Shack Shakers. Jako náhradu pořadatelé přivezou Clonwns, Maid of Ace, The Death Set, Scowl, Just Wär, Twisted Rod a řadu dalších. Přesný časový rozpis můžete sledovat na stránkách mightysounds.cz nebo na facebookové stránce festivalu, kde najdete i bližší informace o akci.

Vlak výjimečně zastaví blízko areálu

Areál táborského Čápového dvora se bude otevírat v pátek od 14 hodin. Na festival můžete dorazit autem, na kole, na motorce nebo můžete využít spojení Českých drah. Z vlaku bude po dobu festivalu možné vystoupit na zastávce Tábor-Čápův dvůr, která je od areálu festivalu vzdálená asi 10 minut chůze. Jízdní řád vlaků naleznete na stránkách mightysounds.cz.

Občerstvení z řemeslného pivovaru

Novinkou festivalu, na kterou se můžete těšit, bude výčep místního řemeslného pivovaru Obora. Pivovar Obora sídlící ve stejnojmenné obci nedaleko Tábora připravuje pivo z vlastního chmele i sladu. Návštěvníci festivalu se mají opravdu na co těšit, krom domácího piva budou v nabídce i letní drinky.

Honem pro lístky, a pak už jen se těšit

Pokud ještě nemáte lístek na Mighty Sounds, neváhejte si jej koupit. Lístky jsou ještě k dostání na webových stránkách festivalu nebo v kamenných obchodech v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Táboře či v Olomouci. Ten, kdo lístek má, může začít odpočítávat dny do začátku festivalu. Zbývá už jen týden.

Text: Vendula Smolíková, titulní foto: kapela Landmvrk/autor: Jakub Smolík

Author