Infected Rain uzavřou česko-slovenské miniturné v Trenčíně a ve Zlíně

Infected Rain, Lena Scissorhands/foto: Magda Šotolová
Infected Rain si pro Čechy a Slováky připravili rovnou miniturné v rámci svého Ecdysis Summer Tour. Již o víkendu nás čekají poslední dva koncerty po obou stranách hranice obou republik.
Infected Rain již zahráli 10. srpna v Liberci v Bunkru a na druhém konci republiky 11. srpna v Jablunkově v bohatě industriálně vyzdobeném Rock Café Southock. Jeden ze slovenských koncertů už mají také za sebou, když to 18. srpna pořádně rozpálili v bratislavském klubu Randall, další je čeká 27. srpna v Trenčíně na festivalu Punkáči deťom. Posledním koncertem u nás pak bude Zlín 28. srpna, kde kapela vystoupí v Masters of Rock Café.

V lockdownu nezaháleli, přivezou desku

Infected Rain jsou velmi vděční, že zase mohou koncertovat. Uplynulé dva roky prožívali, podobně jako ostatní kapely, v lockdownovém útlumu. Nikoli však v nečinnosti – výsledkem je nová deska Ecdysis, kterou vypustili do světa letos v lednu a nyní ji přinášejí i naživo.

Energie koncentrovaná do tvrdých tónů

Infected Rain – to je především energie koncentrovaná do tvrdých tónů. Moldavská parta kolem výrazné pestrobarevné Leny Scissorhands k nám jezdí ráda, a je to znát. Tahle divočina má u nás velkou podporu, o čemž jsme se přesvědčili i na nedávném Basinfirefestu ve Spáleném Poříčí. Klubové koncerty se odehrávají na menším prostoru, ale s o nic menší silou, jak je (a ještě bude) znát zvláště v současném teplém počasí.

Zase život na cestách

Kapela tedy zase žije život na cestách se vším všudy. Z bohatě zásobeného Instagramu frontmanky víme některé sympatické detaily o turné: Lena s sebou mívá i svou maličkou fenku knírače pojmenovanou Luna. A na nedávné zastávce turné Lenu překvapil svou přítomností její partner, americký tatér Bryce William.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Magda Šotolová, video: YouTube.com