Rybičky 48 slavily dvacetiny s mnoha kamarády z branže na pódiu

Rybičky 48/foto: Petr Hanč

Několikrát přeložený velký koncert vyšel Rybičkám 48 k dvacátým narozeninám. A jaké to bylo? Hity i všichni možní kamarádi, kteří s kapelou spolupracovali, a v průběhu koncertu zlatý hřeb…pardon, oblek.

Čekání těsně před koncertem zkoncentrovalo emoce

Oslava dvacetin kapely se konala ve vyprodané pražské O2 areně. Před začátkem koncertu kapela promítala fanouškům své videoklipy, a krátila jim tak čekání na hlavní vystoupení. Jistě všichni znáte ten pocit, kdy jste po mnoha dnech těšení konečně tady…a za chvíli to vypukne… Tak přesně to prožívali v tu chvíli jejich příznivci, a že to čekání prodloužené covidovým obdobím bylo opravdu dlouhé. Pár desítek minut už přítomné opravdu nemohlo rozházet, jen zkoncentrovalo emoce.

Hity, hity, hity…jak jinak při výročí

Kapela nastoupila ve velkém stylu na obrovskou stage, která není u českých kapel běžná. Začínalo se písničkou Tohle je Rock’n’Roll vy Buzny. Zaznělo spoustu známých hitů jako Emily, Léto, Karolína, Ooou, Ty vole, já budu táta nebo My ještě nejsme starý.

Kamarádi na pódiu

Kluci si na pódium pozvali i své kamarády: kapelu přišel podpořit i Jakub Děkan a zazpíval si s nimi Chtěl jsem ti říct. Kuba Ryba si nachystal i překvapení, a než se připravil, vystoupil Pokáč s písničkou Rád chodím na poštu. A jaké že to bylo překvapení? Kuba přišel před publikum ve zlatém obleku a předvedl striptýz, který poctivě nacvičoval během léta. Dalšími hosty byli Vašek Bláha z kapely Divokej Bill či Bára Zemanová, která si s touto partou zazpívala písničku Zamilovaný/Nešťastná, dávný hit, který bavil mnohé současné fanoušky už na střední škole.

Příští rok všichni do Kutné Hory

Před poslední písničkou provolávali fanoušci nelibost vůči současnému ruskému prezidentovi, načež zazněla politicky laděná píseň Jdi domů, Ivane. Na úplný závěr pozvala kapela své fanoušky na velký koncert, který proběhne 27. května 2023 v rodném městě Kutné Hoře. Kapela nedávno oznámila, že přidává další koncert v termínu 28. května 2023 taktéž v Kutné Hoře.

Text a foto: Petr Hanč

Author