Doga v Rybníkách uzavřela Respekt Vinyl Tour a přidává speciální koncert v Křižanově

Doga, Izzi/foto: Standa Vybíral
28. března jsme navštívili kulturní dům v obci Rybníky, kde kapela Doga zakončila velice úspěšné jarní turné s názvem Respekt Vinyl Tour. Jako předkapelu si na tuto akci pozvali partu GATE Crasher.

„Vše okolo“ mají pořadatelé i Doga zmáknuté perfektně

Navzdory tomu, že bylo vyprodáno, zvládli pořadatelé tuto akci velmi dobře. Pivo se čepovalo na více místech, dokonce i v rohu galerie, takže nikdo netrpěl žízní. Stánek s merchem kapely Doga, o který byl také velký zájem, byl šikovně umístěn hned vedle hlavního sálu v předsálí. Před koncertem uspořádala Doga velkou autogramiádu, která byla spojena s focením ve speciálním fotokoutku.

Gate Crasher: zajímavé skladby s neméně zajímavými názvy

Jako první v již zaplněném sále vystoupila kapela GATE Crasher, která s Dogou odehrála většinu turné. Pánové odstartovali svůj set tajemně skladbou Čas se začít bát. Následovala skladba Bestie a hit Večírek. Střed vystoupení patřil skladbám Gilotinou, Fake a Láska. Závěrečnou část pak rozjel nový hit Jako vlci, následoval song Těžký svět, a kapela se rozloučila písní Vzpomínky.

Některé písně Dogy jsou už českou rockovou klasikou, Dywanu nevadila ani změna času

Po půlhodinové pauze se už ujala „žezla“ očekávaná stálice naší rockové scény – Doga. Kapela si pro diváky připravila pětadvacet skladeb. Začátek vystoupení patřil písním Dobrej chlap, Jdou po mně a Jsem trochu divnej. Dav pod podiem už po tomto úvodním setu řádně dováděl, a tak následovaly hity Bílej sníh, Málo vím, Camaro, Nejsi nevinná a plno dalších. V závěru vystoupení zazněly skladby Laně jdou a Já se na to, v přídavku pak klasiky Popojedem a Poletuju. Po této vydařené části koncertního večera následovala ještě afterparty, kde si místní zábavová kapela Dywan zahrála až do časných ranních hodin, třebaže došlo ke změně času ze zimního na letní.

Nadšení fanoušků podnítilo přidání speciálního koncertu

Turné Respekt vinyl tour se setkalo s velkým úspěchem. Kvůli zájmu fanoušků bylo přidáno speciální vystoupení pod patronací kluků z GATE Crasher. Koncert se uskuteční 8. dubna v Křižanově a naváže na předchozí dvě vystoupení na Moravě.

Text a foto: Standa Vybíral