Rock for People 2023 hlásí řadu zvučných jmen

Slipknot/foto: Jaromír Zajda Zajíček

Každý rok se organizátoři Rock for People snaží svůj festival pozvednout zase o pomyslnou laťku výše, než byl ročník předešlý, a každý rok přinášejí českému publiku ty největší světové hvězdy. I letos se můžeme těšit na řadu známých zahraničních i domácích jmen, která se v červnu podívají do hradeckého Parku 360.

Čtvrtek s megahvězdami Slipknot

Čtyřdenní festivalová jízda započne čtvrtkem 8. června a startuje hned ve velkém. Mezi slibovanými hvězdami, kterými fanoušky festival láká, patří velikáni Slipknot. Ti jsou známí svou mega show a maskami členů kapely. Na Rock for People navíc přivezou svou poslední desku The End, So Far. V jejich závěsu nebudou chybět ani skupiny Architects, Ashnikko, Simple Plan a I Prevail. Můžeme se těšit i na stále populárnější Lorna Shore a Polaris.

Machine Gun Kelly: I v pátek bude veselo

Pátek bude patřit hlavně zpěvákovi Colsonu Bakerovi alias Machine Gun Kellymu. V jeho hudbě se snoubí rap a kytary, což ukázal hlavně na současném počinu Mainstream Sellout. Dalšími hvězdami budou Hollywood Undead, Billy Talent či Palaye Royale. Vystoupí i Mod Sun, Sleep Token a Vypsaná Fixa.

Sobota v duchu indie rocku

Sobotní den se ponese ve znamení indie rockové senzace The 1975. Ti mají na svém kontě čtyři úspěšná alba, z nichž poslední, Notes On A Conditional Form, jim vyšlo před dvě lety a proslýchá se, že chystají pomalu další. Chybět nebude ani čtveřice Papa Roach, která ve své hudbě míchá metal, rock, rap a elektroniku. Přiřítí se i While She Sleeps a X Ambassadors.

Závěr bude velký: Muse

Celý festival mají v neděli zakončit Muse, jedna z nejúspěšnějších rockových kapel světové hudební scény. Jejich poznávacím znamením jsou nezaměnitelný zpěv a texty, které zaujaly fanoušky po celém světě. Jejich show bude postavena převážně na albu Will of the People z roku 2022. Ukáží se i Incubus, Nothing But Thieves, Bury Tomorrow a mnohé další.

Nezapomínejme ani na domácí scénu

Své místo na Rock for People neodmyslitelně má i česká a slovenská hudební scéna. Můžeme se těšit na kapely jako Horkýže Slíže, Wohnout, Cocotte Minute, Annabelle, Horrible Creatures, Kašpárek v Rohlíku či třeba Václav Neckář & Bacily.

Něco navíc: Sum 41 v Brně

A pokud by vám samotný festival nestačil, přichystali si pořadatelé sladkou třešničku na dortu v podobě chystané afterparty. Ta proběhne na brněnském Výstavišti, kde 12. června zahraje populární punkrocková sestava Sum 41 v čele s Deryckem Whibleym. Vstupenky na afterparty je možné zakoupit na oficiálním webu festivalu Rock for People.

Text: Šárka Vlachová, foto: Jaromír Zajda Zajíček, video: YouTube.com

Author