Creedence Clearwater Revived přivezli do Zlína jižanský rock

Creedence Clearwater Revived/foto: Ota Hofr

Úterní večer 12. prosince se v Kongresovém centru ve Zlíně nesl ve znamení legendárních melodií, které proslavily Creedence Clearwater Revival. Britská kapela Creedence Clearwater Revived, jež se ujala odkazu tohoto ikonického bandu, vzala nadšené zlínské fanoušky na cestu vzpomínkami do zlaté éry jižanského rocku.

Klasický rock na úvod

Večer začal v 19 hod. vystoupením Joea Martina, jehož podmanivý hlas a charismatický výkon zahřál publikum. Jeho třicetiminutový set skládal hold klasickým rockovým melodiím, které byly perfektním úvodem pro hlavní část programu.

Atmosféra 70. let

Pak na scénu dorazili Creedence Clearwater Revived; energii, kterou do každé písně vložili, pocítili i fanoušci v zadních řadách. Když se první akordy Have You Ever Seen the Rain? rozezněly prostorem, atmosféra v sále byla elektrizující. Následovala řada hitů, které se střídaly jeden za druhým. Bad Moon Rising, Proud Mary a Green River byly odměněny bouřlivým aplausem. Každá píseň zněla, jako by byla napsána teprve včera, a přitom byla poseta nostalgickým puncem minulých časů. Hity Looking Out My Back Door a Who’ll Stop the Rain zpíval celý sál. V tu chvíli jsme měli pocit, jako by se čas rozběhl pozpátku, a všichni jsme se ocitli zpět v 70. letech. Creedence Clearwater Revived dokázali, že hudba Creedence Clearwater Revival je stále živá a schopná přenést posluchače zpět do doby, kdy rock’n’roll vládl světu.

Jedno je jisté – pokud máte rádi klasický rock, Creedence Clearwater Revived je zážitek, který si nesmíte nechat ujít.

Text: Martina Hofrová, foto: Ota Hofr

Author