Sepultura oznamuje rozlučkové turné, v listopadu přijede do Prahy

Derrick Green/foto: Honza Švanda

Brazilská thrash/deathová ikona Sepultura završí příští rok čtvrtou dekádu své existence závěrečným turné, které obsáhne téměř celý svět. Na tomto tažení k naší radosti nevynechají ani Česko.

Sepultura vydá kompilaci 40 živých skladeb

Již od svého vzniku v roce 1984 platí Sepultura za jednu z nejzásadnějších a nejvlivnějších thrash/death metalových kapel. Na vrchol kapelu vystřelila čtveřice veleúspěšných a po sobě vydaných alb Beneath the Remains, Arise, Chaos A.D. a především Roots. Z kapely poté postupně odešla zakládající bratrská dvojice Max a Igor Cavalerovi a novou tváří Sepultury se stal Derrick Green. Poslední album Quadra vyšlo v roce 2020 a během nadcházejícího turné plánuje kapela dle svého prohlášení nahrát 40 živých skladeb ve 40 různých městech a vydat závěrečnou kompilaci svých největších hitovek. Bude se tak jednat o více než důstojné rozloučení se svým „SepulNation„, jak kapela nazývá obrovskou základnu svých fanoušků.

Line-up doplní deathmetalová legenda Obituary a také Jinjer s Jesus Piece

V Praze se můžeme těšit i na trojici dalších velkých jmen. Tím prvním bude americká deathmetalová legenda Obituary. Také tito veteráni oslaví příští rok čtyřicítku, pokud započítáme i jejich působení pod názvem Executioner, končit se ale nechystají ani zdaleka. Namísto toho letos vydali své jedenácté album Dying of Everything a u nás si zahráli na festivalu Brutal Assault.

Přidá se také ukrajinská progresivní metalcoreová čtveřice Jinjer, která u nás koncertuje se železnou pravidelností, a celé to odstartuje mladá americká metalcoreová skvadra Jesus Piece.

Vstupenky jsou již v prodeji

Turné s názvem Celebrating Life Through Death 2024 odstartuje 1. března příštího roku v Brazílii a pražský koncert v O2 Universum připadne na sobotu 23. listopadu. Bude to jeden z nejočekávanějších koncertů příštího roku u nás a my věříme, že se se Sepulturou rozloučíme v plné parádě. Vstupenky jsou již v prodeji v tradičních předprodejích Ticketmaster, Ticketportal a nebo na webu Masters of Rock.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author