V zastávce Znojmo zastavil Olympic 60… vlak, co nikde nestaví

Olympic, Petr Janda/foto: Honza Švanda

V polovině listopadu bylo Znojmo zastávkou turné Olympic 60… vlak, co nikde nestaví. Olympic ve Znojmě odehrál koncert na své cestě do pražské O2 areny, kde 18. prosince proběhne bonusový mega koncert k 60. výročí kapely.

Ve Znojmě se vše odehrálo v sále Kulturního domu Dukla. Koncert byl vyprodaný a fanoušci se rozdělili do dvou táborů: někteří si užívali tóny známých písní vestoje, jiní si je vychutnávali z pohodlí židliček. U baru vznikaly menší fronty, ale vše se dařilo odbavovat v relativně krátkém čase. Samozřejmě se zde také prodával merch kapely Olympic.

Úderem dvacáté hodiny se zaplněný sál dočkal a výpravčí symbolicky odpískal start koncertu. Koncert měl obrovský spád, a Petr Janda nezdržoval zbytečným proslovem; jeho glosy mezi songy byly krátké a vtipné. V první polovině koncertu mělo velký ohlas sestoupení Petra Jandy z pódia mezi sedící fanoušky, kde pokračoval v hraní na kytaru. Songy jako Želva, Jasná zpráva, Osmý den, Okno mé lásky, Slzy tvý mámy, nebo novější Pálím tvou tvář a Já nejsem zlej znal snad každý návštěvník koncertu. Starší skladby byly dobře promíchané s těmi novějšími.

V polovině koncertu se fanoušci dočkali i akustického setu, kdy se Petr Janda, Milan Broum, Martin Vajgl a Pavel Březina posadili na připravené židličky a spustili na španělky. Koncert poté pokračoval opět ve svižném tempu.

Přídavkem jsme se ale dostali na konec koncertu, kdy si členové užili ovace a plný sál je odměnil dlouhotrvajícím potleskem. Rychlík jménem Olympic, mířící na prosincový koncert do O2 areny, vyrazil na další cestu s cílovou zastávkou v Praze.

Text a foto: Honza Švanda

Author