Suffocation vyrazili na evropské turné a již brzy zamíří do Prahy

Suffocation, Terrance Hobbs/foto: Petr Šváb

Americká deathmetalová legenda Suffocation před pár dny odstartovala evropské turné ke svému loňskému albu Hymns from the Apocrypha.

Suffocation patří mezi pilíře death metalu, na kontě mají devět studiových alb

Suffocation se již tři roky po svém vzniku v roce 1988 nesmazatelně zapsali do historie death metalu svým debutovým albem Effigy of the Forgotten. Jsou také často označováni za „vynálezce slam death metalu“. Hluboce podladěné kytary, ostrý growling, breakdowny, rychlé a technicky složité kytarové riffy… To všechno bylo (a je i dnes) inspirací i pro generačně mladší deathmetalové formace. Z původního obsazení sice v sestavě žádného člena nenajdeme, na všech dosavadních albech se však podílel hlavní kytarista Terrance Hobbs. A kromě toho loňského slyšíme na všech z nich i dlouholetého frontmana Franka Mullena, kterého před 5 lety vystřídal Ricky Myers. Suffocation dosud nahráli celkem devět studiových alb a s tím posledním, které pojmenovali Hymnn from the Apocrypha, se už za pár dní chystají udeřit v Praze.

V roli předkapel přijedou Enterprise Earth, Sanguisugabogg a Organectomy

Než budeme svědky této deathmetalové salvy, rozehřejí nás ještě další tři bandy. Jednou z nich bude deathcoreová čtveřice Enterprise Earth z Washingtonu. Kapela, která letos završuje první dekádu své existence, na nás vlítne s novou tvorbou z ještě žhavé nové desky Death: An Anthology, jež má vyjít právě teď, začátkem února. A na první dobrou můžeme konstatovat, že se jedná o deathcore jako břitva.

Druhým hostem budou jejich krajané z Ohia, ryze deathmetaloví Sanguisugabogg. Jsou zároveň služebně i věkově nejmladší ze všech čtyř aktérů.

Line-up uzavírá novozélandská slam/brutal deathmetalová pětice Organectomy. Ve své tvorbě hrdě kráčí ve stopách Suffocation a do této sestavy tedy parádně zapadne.

Vstupenky rychle mizí, na pražský koncert jsou stále k dispozici

Ve čtvrtek 15. února nás tedy v pražském Futurum Music Baru čeká pořádná porce drtivého death metalu, vstupenky na tento koncert jsou stále k dispozici. Ve formě e-Ticketu jsou k zakoupení na stránkách pořadatelů Obscure Promotion; pokud jste sběrateli vstupenek papírových, ty seženete v síti Ticketmaster.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Šváb, video: YouTube.com

Author