Bubeník Miloš Meier představuje nové video svého bubenického projektu Drumming Syndrome

Miloš Meier/foto: Jirka Adamis Adámek/poskytnul Miloš Meier

Miloš Meier, přední český bubeník, známý především z působení v Dymytry nebo z předešlých angažmá např. v kapele BSP, v Triu Michala Pavlíčka, Leaders Kamila Střihavky, v kapele Daniela Landy či u kytaristy Guse G. a mnoha dalších kapel, vydává nové video svého bubenického projektu Drumming Syndrome. Skladba s názvem Drumming With The Fire je instrumentální verzí prvního singlu Fire kapely Mean Messiah z alba In Infinite Illusion, kterou Miloš nahrál, a zároveň první skladbou z připravovaného EP Drums Or Notning projektu Drumming Syndrome.

Miloš Meier se inspiroval při natáčení videoklipu ke skladbě Fire s Mean Messiah a rozhodl se dát této skladbě nový kabát ve svém projektu Drumming Syndrome.

„Už při nahrávání alba Mean Messiah jsem si oblíbil bubenické party této skladby a přišel jsem s vizí na čistě bubenickou verzi. Ponechal jsem základ bubnů i záběry na ně z originální verze videoklipu k Fire a později k nim dotočil další dvě bubenické sady. Takzvanou moji unplugged‘ sestavu, u které stojím (a tančím), tvoří souprava perkusí a netradičních bubnů a činelů. Bubenické sólo uprostřed skladby je pak hrané na soupravu bubnů menších rozměrů z bubingového dřeva, s více přirozeným a syrovým zvukem. Skladbě jsem lehce upravil aranžmá, dal ji do instrumentální verze a z původní skladby s názvem Fire tak vznikla skladba Drumming With The Fire. Velký dík patří kapelníkovi Danu Frimlovi, mozku Mean Messiah, který skladbu složil a pomohl mi k výslednému zvuku nahrávky.“

Video k Drumming With The Fire se liší od ostatních videí projektu Drumming Syndrome tím, že nebylo nahrávané živě, ale jako klasický videoklip. Nejprve tedy vzniklo audio a až poté zvlášť video.

„Tímto způsobem je to pro mě obtížnější v tom, že každý úder, který ve studiu nahraju, se musím naučit přesně i na video – aby vše zvukově i vizuálně sedělo. Což je někdy komplikované, třeba když v některých bubenických brejcích či částech skladby improvizuju a bubnuju spontánně. Tak jsem si na sebe trochu upletl bič. Ale zase se pak můžou vymýšlet hezké video záběry a výsledek, myslím, stojí za to,“ dodává Miloš Meier.

O natočení a střih videa se postaral zkušený Martin Vaněk. Ten má za sebou špičkové videoklipy pro mnoho kapel naší hudební scény. Video má proto opravdu nadstandardní, profesionální vzhled. Po Drumming With The Fire přijdou v průběhu následujících měsíců na řadu další tři Drumming Syndrome videa, ve kterých se fanoušci mohou těšit i na zajímavé hosty. Už před několika dny odhalil Miloš Meier prvního hosta do dalšího videa – roztleskávačky z prestižních Prague Stars Cheerleaders!

V současné době je Miloš Meier na Drumming Syndrome tour, pojmenovaném stejně jako chystané EP Drums Or Nothing. Neváhejte tuhle dvouhodinovou one man show navštívit, provede vás světem hudby od jazzu přes rock a pop až po tvrdý metal!

Text: Magda Šotopová dle TZ Miloše Meiera, foto: Jirka Adamis Adámek/poskytnul Miloš Meier, video: YouTube.com

Author