Knocked Loose se za podpory Deafheaven a Headbussa představí v Lucerna Music Baru

Knocked Loos, Fajtfest/foto: Jakub Smolík

Řádně dunivý večírek pro fanoušky coreových rytmů naplánovala agentura Obscure Promotion na pondělí 19. února. V Lucerna Music Baru vystoupí coreový trojlístek ve složení Knocked Loose, Deafheaven a Headbussa.

Knocked Loose se po fenomenálním vystoupení na Brutal Assault vrací do Prahy rozproudit Lucerna Music Bar. Díky svým dynamickým, živým vystoupením a schopnosti propojit se s publikem se Knocked Loose stali oblíbenou kapelou i na festivalech, na jejichž soupiskách byste dříve hardcore sotva našli. Nyní jsou považováni za jednu z klíčových moderních hardcoreových kapel, která bortí hranice žánru.

Jejich hudba se vyznačuje intenzivní a agresivní směsí hardcore punku a metalcoreových prvků, která přináší syrový a neúprosný hudební zážitek. Zvuk kapely definují silné, zkreslené kytarové riffy, dunivé bicí a niterný, hrdlo drásající vokál Bryana Garrise. O breakdowny a prostor pro mosh u Knocked Loose není nouze – a nebude o ně nouze ani v Lucerna Music Baru, kam navíc přivezou nově vydaný singl Upon Loss Singles.

Kapela Deafheaven byla založena v roce 2010 v San Francisku a do metalového žánru vnesla nový směr – ve své hudbě spojuje prvky black metalu s atmosférickým post-rockem a shoegaze, čímž vytváří intenzivní a emotivní zvuk. Klíčovým momentem v kariéře těchto amerických muzikatů bylo vydání alba Sunbather v roce 2013, které získalo velkou pozornost a uznání kritiky. Deafheaven se odlišují od tradičního black metalu nejen zvukově, ale i vizuálně, a na scénu tak vnáší i nový estetický přístup. Členové kapely se nenechávají svazovat konvencemi a jejich moderní přístup reflektuje experimentální povahu jejich hudby.

Jako opener této akce se představí hardcoreová mlátička Headbussa.

Předprodej vstupenek běží na stránkách pořadatelské agentury Obscure Promotion a v sítích GoOut a Ticketmaster.

Text TZ poskytnut ag. Obscure Promotion, foto: Jakub Smolík, video: YouTube.com

Author