Miloš Meier ve skladbě Drums Never Die roztančil roztleskávačky

Miloš Meier/foto: Vojtěch Vlk/poskytl: Miloš Meier

Bubeník Dymytry Miloš Meier vydal druhý singl z připravovaného alba svého one man show projektu Drumming Syndrome. Ve videu ke skladbě Drums Never Die roztančil roztleskávačky z Prague Stars Cheerleaders.

Skladba vznikala v netradičním pořadí

Video ke skladbě Drums Never Die vznikalo ve stejné době jako předchozí singl Drumming With The Fire. Výsledný proces se však protáhl, protože samotná muzika vznikala až poté, co bylo natočeno video a bubny.

„Vzal jsem audio stopu bubnů z naší Dymytry skladby Legends Never Die a dotočil k ní perkuse a druhý bubny, na které hraju uprostřed skladby sólo. Do toho mi pak můj spoluhráč a mozek kapely Mean Messiah, Dan Friml, vymyslel a nahrál kytary. To jsem pak vzal, poslal dalšímu spoluhráči, tentokrát z Dymytry, Vaškovi Noidovi Bártovi, který mi do toho zaranžoval smyčce a orchestrální pasáže. To se pak zpět poslalo Danovi Frimlovi, se kterým už jsme společně skladbu dotáhli. Dan ještě natočil závěrečné kytarové sólo a nahrávku smíchal a zmasteroval, a bylo hotovo,“ popsal práce na skladbě Miloš Meier.

Pompony připravit… a jedem!

V polovině videa nastoupí na scénu dvě roztleskávačky z Prague Stars Cheerleaders a v pochodovém rytmu, do něhož hraje Miloš bubenické sólo, začnou předvádět secvičené taneční variace. Ty dají videu speciální překvapivou atmosféru. Pohyby tančících roztleskávaček a působivé záběry kamery vkusně doplňují bubenické finesy.

„Nápad na roztleskávačky přišel na poslední chvíli, asi tři dny před natáčením. Sleduji NFL a celou tu show okolo, která je dokonalá vlastně i v univerzitním americkém fotbale. A roztleskávačky k tomu samozřejmě neodmyslitelně patří. Přemýšlel jsem, jak své video trochu ozvláštnit… A protože mé sólo v téhle skladbě je v takovém pochodovém tempu, a video jsem navíc natáčel v prostorách Stages Hotelu vedle O2 areny, jehož zaměstnanci na akcích v O2 areně úzce spolupracují, napadlo mě, zda by mi nepomohli najít nějaké roztleskávačky. No, a hned mi sehnali dvě slečny z prestižních Prague Stars Cheerleaders, které vystupují v O2 areně třeba při zápasech hokejové Sparty. A byla z toho tahle skvělá spolupráce, která, jak věřím, bude ještě někdy v budoucnu pokračovat,“ vysvětlil Miloš Meier vystoupení roztleskávaček ve videu.

Těším se na budoucnost…

V závěru skladby je pak ke slyšení kytarové sólo Dana Frimla, se kterým Miloš Meier natočil famózní metalovou desku In Infinite Illusion progresivně-industriálních Mean Messiah. „S Danem si hudebně neskutečně rozumíme, je to opravdu úžasný muzikant, proto ho teď často využívám pro spolupráci na mém Drumming Syndrome albu. Bohužel jsem musel ze zdravotních důvodů zrušit několik našich dubnových koncertů k nové desce Mean Messiah, což mě moc mrzelo. Ale těším se na budoucnost a na naše chystané Mean Messiah koncerty, a na další společné komponování mých Drumming Syndrome songů,“ uzavřel Meier.

Text: Honza Švanda, foto: Vojtěch Vlk/poskytl: Miloš Meier, video: YouTube.com