Premier chystá album, klipovka Ještě nehoří má příchuť punku

Premier/foto: Michal Pastorek/poskytnuto kapelou Premier
Zlínští rockeři Premier vydali nový klip k písni Ještě nehoří. V ní se znovu pustili do vod punk rocku, jestliže první vlaštovkou tohoto jejich nového hudebního rozměru byla předchozí skladba V dešťových kapkách.

Ještě nehoří: klip je veselý, text už méně

Premier chystá další desku. Ochutnávky, které z ní kapela zatím vypustila, mají příchuť punku. Píseň Ještě nehoří je již druhým singlem z připravovaného alba, klip k ní vznikal v prostorách zlínských filmových ateliérů – přesně tam, kde se v devadesátých letech točil legendární Hrobař. Premier tak po delší době navázali na divočinu, která vládla jejich nejslavnějšímu videu – klip je veselý, text už ovšem méně.

Punková muzika se hodí ke společensky angažovanému textu

Premier tedy dovolili sami sobě nějaký ten úkrok od rocku k punku. Vlastně proč ne? Hodí se to k textu, který napsal textař a spisovatel Jaroslav Irovský: „Dým už stoupá, ještě nehoří. Že začne, s tím já počítám,“ zpívá kapela v refrénu. Text má poukazovat na eskalující se problémy ve společnosti.

Nové písně budou znít brzy i naživo

Premier je teď kromě nahrávání nových songů zase na turné. Přes léto plánuje samozřejmě také koncertovat a do setlistu zapíše i tyto nové pecky.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Michal Pastorek/poskytnuto kapelou Premier, video: YouTube.com