Rock for People, den druhý: Ohnivá show Parkway Drive a pop-punkové vzpomínání s The Offspring

Parkway Drive, Rock for People/foto: Magda Šotolová

Druhý den festival Rock for People přinesl slunečné počasí, narozeninovou party Vypsané fiXy, drsné Body Count, které doplnil raper Ice-T, žhavou show Parkway Drive a nostalgické vzpomínání na devadesátky spolu s The Offspring.

Rozjezd druhého festivalového dne patřil ženskému elementu zastoupenému např. minimalisticky oděnou Milkie Way, zpěvačkou a baskytaristkou britských Wargasm, nebo sympatickou frontmankou amerických pop-punkových Against the Current, jménem Chrissy Costanza.

Velkou party na oslavu svých třicátých narozenin na YouTube scéně uspořádala pardubická Vypsaná fiXa. Muzikanti v čele s Mardim si pro své fanoušky připravili nejen koktejl těch největších hitů, ale také hvězdné hosty. Na pódiu s nimi vystoupili např. ředitel festivalu Michal Thomes, hokejista Jiří Hrdina, Xavier Baumaxa, Petr Fiala (Mňága a Žďorp), Supice (Tři sestry) a muzikanti z kapely Znouzecnost.

Zástupy fanoušků Vypsané fiXy neujspíš záviděl (a proto asi jen málokdy vypadl z role naštvaného muže) raper Ice-T, který na hlavní scéně vystoupil spolu se skupinou Body Count. Naopak usměvaví a s průběhem koncertu očividně spokojení byli Parkway Drive v čele se zpěvákem Winstonem McCallem, který se nebál užít si část jedné z písní ve středu circle pitu pod pódiem. Jejich show byla strhující, plná plamenů a pyro efektů, za nás rozhodně jedno z nejlepších vystoupení festivalu. Hlavní stage pro ně příště bude důstojným místem!

Headlinery druhého dne byli legendární The Offspring, kteří se sice na začátku vystoupení nemohli dopočítat tisíců návštěvníků festivalu, ale hned nato s přehledem zavzpomínali na devadesátky, kdy špičky hudebních hitparád plnily jejich pop-punkové vypalovačky. A že to bylo skvělé vzpomínání!

Čtvrtek 13. 6.

The Offspring / Parkway Drive

Body Count feat Ice-T / Neck Deep / Vypsaná Fixa XXX

Against the Current / Annet X / Bambie Thug / Black Box Revelation / Bombarďák / Crystal Lake / Chinchilla / DeathbyRomy / Dying Wish / La Dispute / Lakeside X / Pendl / Skywalker / Sofian Medjmedj / The Amazons / The Lathums / Underoath / Xavier Baumaxa / Wargasm / Znouzectnost

Text: Magda Šotolová, foto: Petr Hanč a Magda Šotolová

Author