Na Výravě zkraje září zahrají Škwor, Trautenberk, Visací zámek a další

Škwor/foto: Honza Švanda

Královéhradecký Letní parket Výrava bude opět po roce první zářijovou sobotu hostit celodenní mejdan v režii oblíbených českých rockových stálic. Letos se můžeme těšit celkem na šest kapel, které nás celé léto pilně bavily na rozličných festivalech.

Nové album mají Škwoři hotové, Trautenberk nás rozveselí směsicí metalu, humoru a srandovních kousků

Škwor, kteří loni oslavili čtvrtstoletí své existence, si sobě (a samozřejmě také fanouškům) k tomuto jubileu nadělili nové studiové album Sobě věrnej, které předznamenal stejnojmenný singl. Kapela svoji show neustále vylepšuje, postupně přidala LED projekci a světelné sloupy, sestavu také předloni omladil nový kytarista Jan Chudan. Škwor po Výravě, a následném karlovarském koncertu, čeká dvouměsíční pauza, během které budou připravovat tři předvánoční koncerty v pražském O2 universu. Koncerty uzavřou aktuální turné k desce Sobě věrnej a budou jednou z největších událostí roku v oblasti českého rocku a metalu.

Tradiční stálicí výravských koncertů jsou i klatovští Trautenberk se svojí show plnou humorných příběhů z Krkonošských pohádek. Kapela vedle skočných a zpěvných písní svoje koncerty stále obohacuje o další a další vylomeniny, které si členové mezi sebou tropí navzájem, ať už jde o nasazování zvířecích masek, vtipné průpovídky nebo neustálou provokaci zpěváka Míry Císlera.

Cocotte Minute nahradi Krucipüsk, chybět nebude punková legenda Visací zámek

Původně avizované Krucipüsk z důvodu rekonvalescence zpěváka Tomáše Hajíčka nahradí crossoveroví Cocotte Minute. Přesunou se sem spolu s Trautenberky po společném hraní na plzeňském Himlhergotfestu, který proběhne o den dříve. Během posledního roku vydali singl Černý šaty a povedený cover Milujem se čím dál víc, letos také znovu pořádali velmi úspěšnou akci Zllo fest.

Na Výravě vystoupí také punkoví nestoři Visací zámek, kteří jsou i po dvaačtyřiceti letech stále pospolu v původní sestavě a stále si udržují typický nevybíravý humor, kterým bičují prakticky všechny společenské vrstvy. A jak v úvodu dnes už zlidovělých hitovek Traktor, Známka punku, Padesát nebo Pitomá často a ráda kapela prohlašuje: „Punk´s not dead, vy volové!“

Showmani Panoptiko lákají na novou desku, k „Visáčům“ se přidá punková formace !V.V.Ú.

Teatrální a majestátní show bude mít opět připravenou kapela Panoptiko. Tahle pětice muzikantů se skrytými identitami si získává stále větší a větší oblibu u hudebních fanoušků. Přispívají k tomu chytlavé a zpěvné skladby, charisma frontmana Lorda Panoptika a jeho komunikace s publikem, a dále také nástrojová pestrost multiinstrumentalisty s pseudonymem Baron von Telephon. Kapela také pracuje na nové desce, takže se velmi pravděpodobně dočkáme i nějaké té nové skladby.

Poslední kapelou v line-upu jsou punkoví !V.V.Ú. z nedalekých Pardubic, jedná se o projekt dlouholetého frontmana N.V.Ú. Štěpána Málka. Kapele v loňském roce vyšlo první eponymní studiové album a už čtvrtým rokem její jméno můžete najít na plakátech punkových festivalů.

Akce proběhne za každého počasí, vstupenky jsou k dispozici

V sobotu 7. září nás tedy v královéhradecké Výravě čeká téměř celodenní rockový mejdan v režii těchto šesti kapel. Akce pravděpodobně z důvodu pravidelné vysoké návštěvnosti proběhne na louce vedle tradičního koncertního areálu. Hrát se bude za každého počasí, k dispozici by měl být dostatek pivních stanů k sezení. Vstupenky jsou k dispozici na stránkách Letního parketu Výrava.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author