Dymytry o prvním víkendu turné rozpálili sportovní halu v Příbrami

Příbram v sobotu zažila neskutečnou metalovou show v podání Dymytry. Stále populárnější kapela potěšila fanoušky jak novými hity, tak starými osvědčenými fláky. Kromě toho si pro své příznivce připravili ještě jedno překvapení: vyměnili Dymytry po pár letech své typické masky za nové.

Pot a krev na pódiu i mezi fans

Chvíli před desátou hodinou večerní se Dymytry rodina (jak kapela nazývá své fans) konečně dočkala. Na pódium vtrhla pětičlenná maskovaná úderka, která prvními tóny písně Pot a krev rozpálila kotel pod podiem. Během poctivého dvouhodinového koncertu zažili diváci neskutečnou show – propracované světelné efekty, tvrdé kytarové riffy, oblíbené songy. O kontakt s publikem také nebyla nouze, což obstarával zejména frontman Protheus.

Miloš Meier: bubenická hvězda Dymytry

V polovině koncertu jsme se dočkali dechberoucího desetiminutového sóla v podání bubeníka Miloše Meiera, který do svých škopků řezal hlava nehlava. V tu chvíli snad nikdo ani nedutal a vychutnával si nezapomenutelný zážitek. Na závěr zazněla klasicky píseň Strážná věž, která se i po letech těší u fanoušků velké oblibě a nesmí chybět na žádném koncertě.

Nové masky v hororovém stylu

Kapela překvapila novou show a novými maskami, nejvíce ze všech členů vynikal svou hororovou maskou kytarista Gorgy. Nutno ale podoknout, že všechny masky jsou povedené a nová image kapele opravdu sedne. Turné se teprve rozjíždí, tak nezapomeňte mrknout, kdy Dymytry hrají blízko vás.

Foto a text: Petr Klepetko

Napsat komentář