Znojemské pivní slavnosti nabídly zajímavé vzorky piv i hudební program, kterému vévodil Škwor

O druhém červnovém víkendu se ve Znojmě konal již pátý ročník tradiční akce Pivní slavnosti 2019. Rocksound byl přítomen na místě jako jedno z mála médií, tedy vám i ze Znojma přinášíme krátký report doplněný o fotografie z akce.

Výborný nápad: stánky pivovarů ve spojovací ulici mezi pódii

Tato sobotní akce probíhala na obou znojemských náměstích. Se svým lahodným mokem se představilo pět pivovarů. Z nedalekého Bítova přijel Hasičský pivovar, nechyběl ani domácí Znojemský městský pivovar. Další, kdo přispěl k občerstvení žíznících návštěvníků, byl Hnánický pivovar, Jarošovský pivovar a Velkorakovský minipivovar.

Stánky pivovarů byly ve spojovací ulici mezi oběma místy, kde stála podia, což vyhovovalo i přecházejícím divákům, kteří mohli za pochodu ochutnávat vzorky z jednotlivých pivovarů. Jen někteří návštěvníci zoufali nad delší frontou na pivo – asi by to chtělo i víc stánků do příštích let. Ale možná to bylo i tím, že pořadatelům vyšlo parádní slunečné počasí a náměstí byla plná žíznivých návštěvníků.

Živelní Pipes And Pints opět řádili, Argema zahrála Jarošovský pivovar

Akce měla parádní doprovodný hudební program, ve kterém nechyběly přední české kapely. Na Horním náměstí, kde bylo pódium větší a i skladba kapel pro nás zajímavější, jsme se zastavili častěji, ale ani pódium na Václavském náměstí nezůstávalo pozadu. I tam se kapely činily, a s ohledem na dobře navazující program, kde se jednotliví interpreti na pódiích střídali, nemusel návštěvník téměř o žádný hudební zážitek přijít.

Na Horním náměstí se tedy představili Pipes and Pints či například Škwor, kteří zahráli Kámen, Ráno, Pokřivenej pohled a další oblíbené songy. Dále vystoupili Trautenberk se svou show, a nemohla chybět ani Argema a – zcela příznačně – její největší hit Jarošovský pivovar.

Na Václavském náměstí se na pódiu dostalo na kapely Circus Brothers, Insania, CheckPoint, X-Core a Sto zvířat.
Sobotní pátý ročník Znojemských pivních slavností se vydařil a i počasí přálo, takže nezbývá se těšit na příští rok a nechat se překvapit, které pivovary se tentokrát představí a jaké kapely vyberou pořadatelé.

Foto: Standa Vybíral, text: Honza Švanda

Author

Napsat komentář