Disturbed v Praze: I u nás si užijeme kytarových riffů, melodických refrénů i posvátného ticha

Po pár dnech oddechu odstartovali američtí Disturbed druhou polovinu svého turné Evolution Tour. Stalo se tak 7. června v Helsinkách. Velkou část koncertů plánují odehrát na letních festivalech, kde jsou vítanými a vysoce ceněnými hosty. 24. června dorazí i do Prahy.

Koncert pro velký zájem přesunut do Malé sportovní haly

Disturbed jsou dnes již hvězdy světového formátu – a také v České republice mají mohutnou fanouškovskou základnu. Svědčí o tom i fakt, že jejich koncert musela pořádající agentura D Smack U pro velký zájem přeložit z Velkého sálu Lucerny do Malé sportovní haly. Ale i navýšený počet lístků se vyprodal během pár dnů.

A na co se tedy 24. června můžeme těšit? Disturbed nás – na rozdíl od zkrácených vystoupení na festivalech – potěší plnohodnotným setem písní. Do Prahy přijedou představit své sedmé studiové album Evolution, vydané loni v říjnu. Ještě před jeho oficiálním vydáním vypustili ochutnávku v podobě videoklipu k úvodnímu songu Are You Ready. Ten fanoušky přesvědčil o tom, že kapela zůstává věrná svému stylu, ve kterém se snoubí metalová dravost kytarových riffů s melodickými refrény.

 

Pro ty, kterých se boj s vnitřními démony osobně dotýká

Druhou písní z Evolution podpořenou videoklipem je A Reason to Fight. Tklivá balada, jejíž text pojednává o boji se závislostí a depresemi, byla inspirována úspěchem jejich coververze písně The Sound of Silence z pera fenomenální dvojice Simon & Garfunkel. Někteří kritici tuto skladbu nemilosrdně označili za cajdák a shodili ze stolu. Pro fanoušky a nejen pro ty, kterých se boj s vnitřními démony osobně dotýká, se však tato balada stala ikonickou a nesmí chybět na žádném z koncertů probíhajícího turné. S velkou pravděpodobností se na ni můžeme těšit i v Praze. Tato skladba se pro velký úspěch a poselství v ní sdílené dočkala i druhého live videoklipu.

 

Za zvuku posvátného ticha

A aby byl výčet kompletní, videoklipem byl opatřen i song No More, na desce uvedený druhý v pořadí. O tom, že Disturbed si za kvalitou alba Evolution stojí, svědčí i skladba současného setlistu kapely. Nejpočetněji je v něm zastoupeno právě ono, a také to úplně první – The Sickness. Zcela určitě tak dostanete příležitost zaskřehotat si spolu s Davidem Draimanem ikonické oh-whaa-a-a-a v Down With The Sickness nebo si v posvátném tichu, které doprovází produkci The Sound of Silence, vychutnat rozsah a barvu Draimanova nezaměnitelného hlasu. Každopádně už teď je jasné, že zážitek to bude nezapomenutelný. Lze si vůbec přát něco víc? Snad jen už návštěvu speciálního hosta, který by umělecký zážitek z posledně jmenované písně povýšil na druhou, jako tomu bylo na koncertu v americkém Houstonu.

Text: Magda Šotolová, foto: facebookový profil kapely

 

Author

Napsat komentář