Holba Rock na grilu: bavila festivalová klasika i vtipní Penzistor

Rockový festival Radia Čas Rock opět představil to nejlepší z rockové scény. Oslava 8. narozenin Radia Čas Rock byla i letos dvoudenní a uskutečnila se v pátek a v sobotu 26. a 27. července 2019 v areálu letiště Kylešovice v Opavě. Festival opět připravil také skvělé zázemí pro rockery z řad fanoušků i pro vystupující kapely.

Porta Inferi pokřtili desku Alive

V pátek zahájila festival kapela Lautr, kde bubnuje ředitel rádia Čas Rock Roman Jeřábek. Na začátek dost dobrý nářez a rozehřátí na další hudební zážitky. Pokračovala kapela Porta Inferi, která pokřtila své nové CD s názvem Alive. Je milé, že CD jim pokřtil největší fanoušek a bedňák Petr Foniok. Pro kapelu je to ten nej člověk.

Miloš Meier – šílenec na bicí

Jako další vystoupil Miloš Meier – „šílenec na bicí“ se svým projektem Drumming Syndrome. Když ho chci vyfotit, tečou mi čůrky potu po zádech. Je neustále v pohybu, a aby se na foto dalo koukat, dá to u něj hodně práce. Je to ale také zároveň stále se usmívající člověk, na kterém je vidět radost z toho, co dělá.  Stálice naší rockové scény Doga je klasika. Izzi baví od začátku až do konce koncertu a ostatní členové nejsou pozadu. BSP s Michalem Pavlíčkem a Kamilem Střihavkou, klasika naší hudební scény, vystoupili kolem 20. hodiny a načali tak večerní program.

Kde bere Vilém Čok tu energii?

Dymytry, na které se těšila většina návštěvníku festivalu, se svou šou v maskách nenechali nikoho v klidu. Zpívalo se a pařilo. Vilém Čok & Bypass? Někdy přemýšlím, kde Vilda bere tu energii řádit na pódiu jako černá ruka. První festivalový den zakončila kapela Morčata na útěku, která k mému údivu měla obrovskou účast a rockeři se na ni moc těšili. Já mám raději kapely s vlastní tvorbou, předělávky nemusím, ale je na každém, co rád poslouchá.

Penzistor jsou banda vtipálků

V sobotu nastoupila jako první kapela Bastard. Začínat na festivalu jako první není vůbec jednoduché, ale kapela to zvládla výborně a roztančila plochu. Kapela Penzistor překvapila mnoho fanoušků. Image důchodců v trenkách se síťovkou s toaleťákem na stojanu od mikrofonu a v papučích zmátla rockery, ale jen do té chvíle, než kluci začali hrát a bavit publikum. Dobrá hudba a zábava s obrovskou dávkou humoru.

Ať žije Motorband

Forrest Jump s charismatickým hlasem frontmana Pepy Michálka pokračoval – a bavil. Koncert oživil David Zbavitel jako smrťák a jejich vlastní mumie. Musím podotknout, že mumie je ve skutečnosti velice půvabná slečna. Motorband je kapela, kterou bych mohla poslouchat pořád. To že kluci na sobě neustále makají, je poznat už při prvních tónech, chce se Vám zastavit srdce. Takové emoce to jsou.

Moderátoři z rádia na pódiu

Cocotte Minute byli opět kapelou na kterou se těšila většina přítomných rockerů. Po dvacáté hodině vystoupila kapela Citron s hostující dračicí Tanjou, která vždy koncert oživí svou dobrou náladou. Na závěr koncertu zazněla skladba Máme ruce nad hlavou, kde na pódium přišla většina moderátorů z rádia Čas Rock, zpívali a tančili. Skvělá nálada se zpěvem celého publika musela kapelu potěšit. Jako předposlední vystoupili Škwor a festival zakončila kapela Vosí Hnízdo.

Bezhotovostní platby se zdají být dobrý nápad

Skvělá práce všech co festival připravovali, moderovali a starali se o bezvadný chod akce. Patři jim jedno veliké Děkujeme. Bezvadný byl také nápad s platebními čipy. Člověk nemusel s sebou nosit hotovost, dostal náramek vratnou zálohu 30 Kč, nabil si ho částkou, jakou chtěl, a pak jen platil. Zůstatek si mohl pak vyzvednout opět na pokladně. Prostě pecka. Teď nezbývá, než se těšit na další ročník, stejně jako na kapely, které nám Holba Rock na grilu představí.

Text a foto: Iva Juráková

Napsat komentář