Bývalí členové Eluveitie přijedou pod názvem Cellar Darling i k nám

Cellar Darling

Před třemi lety došlo k určitým rozbrojům v řadách švýcarských folk metalistů Eluveitie. Vyústilo to v odchod tří dlouholetých členů – zpěvačky a niněristky Anny Murphy, kytaristy Iva Henziho a bubeníka Merlina Suttera. Všichni tři jsou stále relativně mladí a ve své hudební kariéře pokračují i nadále – jako progresivní folk metalové trio Cellar Darling, které se u nás velmi brzy ukáže v rámci turné ke své nové desce The Spell.

Propojení s přírodou

Cellar Darling zatím vydali dvě alba. První z roku 2017 nese název This Is The Sound, a to druhé jménem The Spell vyšlo letos v březnu. Svůj osobitý styl a zvuk si všichni tři přenesli z Eluveitie i sem, a tak v jejich tvorbě můžeme často slyšet i niněru nebo flétny. Krátce po svém vzniku vydali singl pojmenovaný Challenge, který se setkal s obrovským úspěchem. Ještě v prosinci téhož roku doprovázeli finské Amorphis jako předkapela na koncertě ve švýcarském Curychu nebo progresivní The Gentle Storm v Nizozemsku. Jejich další dva singly Avalanche a Black Moon vyšly před dvěma lety, a oba byly rovněž velmi úspěšné. Videoklipy k nim se natáčely na Tenerife, největším z Kanárských ostrovů. Ve své tvorbě se zabývají nejrůznějšími elementy přírody a jejími úkazy, magií a podstatou života na zemi. Důkazem budiž i několik jejich videoklipů skýtajících pohled na četná nádherná místa naší planety.

Všechno dělají společně

Nové album The Spell podle slov Anny Murphy vypráví příběh dívky, která se narodí do světa plného bolesti, zničeného a zohaveného lidskými bytostmi, které ho obývají. Sama hledá smysl života, a nakonec upadne do lásky ke smrti. Anna, Ivo i Merlin zároveň tvrdí, že každý song je společnou myšlenkou jich všech a že by to nebylo ono, kdyby se na čemkoli z jejich produkce všichni nepodíleli. Svěřili se i s tím, že tento projekt jim umožnil soustředit se na hudební tématiku, ve které se opravdu našli. Hlas Anny je nezaměnitelný a příjemně pohladí po duši. Vždyť má mimochodem oba rodiče profesionální operní pěvce.

V říjnu i u nás: v Praze ve Futuru

Letos na podzim tedy vyrážejí Cellar Darling na krátké evropské turné, které započne 17. října v Paříži a končí 8. listopadu v nizozemském Apeldoornu. U nás se zastaví ve čtvrtek 24. října v pražském klubu Futurum Music Bar. Díky uspořádání pódia budou diváci mít toto trio zkušených muzikantů téměř na dosah ruky. Dlužno též dodat, že na krásné Anně Murphy lze jen oči nechat. Přijďte se tedy podívat na toto perspektivní folk metalové trio. Vedle Eluveitie nám totiž vyrostla neméně kvalitní nová kapela.

Vstupenky jsou v prodeji na webu pořádající agentury Obscure Promotion.

Text: Mates Šimek, foto: Facebookový profil kapely

 

Napsat komentář