Bruce Dickinson se svou autobiografií poprvé v Čechách

Bruce Dickinson

Zpěvák legendárních britských Iron Maiden, Bruce Dickinson, před dvěma lety sepsal svou autobiografii, která nese název What does this button do? (Co umí tohle tlačítko?) V době, kdy zbytek kapely bude (pravděpodobně) pracovat na novém albu (Iron Maiden nedávno trávili dlouhé dny ve studiu), si odskočí na několikatýdenní výlet po různých zemích Evropy, kde toto dílo představí. Součástí každého představení bude i diskuze s diváky, kde zpěvák zodpoví dotazy z publika. U nás se zastaví v pátek 25. října v nové pražské hale O2 Universum.

Když Dickinson napíše o sobě knihu…

O Bruceovi je známo, že při rozhovorech nikdy moc nemluví o svém soukromém životě. V této knize však shrnuje vše o svém působení v Iron Maiden včetně úplných začátků, ale také své dětství včetně školních let. Co se hudební branže týče, píše tu i o své sólové dráze. Zmiňuje se i o tom, jak se mu splnil sen stát se pilotem a jak náročná cesta k tomu vedla. Dojde i na nedávné nepříjemné období, kdy prodělal rakovinu jazyka.

Muž devatera řemesel

Bruce pojme tyto večery ve stylu one-man show na způsob komiků, a v tomto déle než dvě hodiny trvajícím představení nám prozradí ledacos (nejen) ze svého osobního života. Těšit se můžeme na mnoho příběhů a historek z jeho opravdu pestré kariéry, a to nejen jako zpěváka. Bruce též působí jako pilot letadla, a několikrát už šoféroval i pověstný Ed Force One, do kterého se vejde kapela i s celým technickým týmem a několik desítek tun výbavy. Při turné ho Iron Maiden vždy využívají. Mezi další jeho profese patří podnikání v letectví nebo pivovarnictví, ve kterém se specializuje na pivo Trooper, které se jako lahvové dá sehnat na mnoha místech i u nás. Působí i jako motivační řečník, filmový scénarista, rozhlasový moderátor, televizní herec a mezinárodně úspěšný šermíř. I přesto, že nedávno překročil šedesátku, při koncertech je neustále plný energie. Běhá po pódiu, skáče velmi vysoko a občas humorně potrápí své spoluhráče. Hlasové kvality se u něj stále nezapřou, stále je schopný vytáhnout svůj vokál do neuvěřitelných výšek. Před čtyřmi lety sice prodělal operaci z důvodu nálezu nádoru na jazyku, to ho ale nijak nepoznamenalo a všem svým aktivitám se věnuje naplno dál.

Pohotový řečník

Večer bude rozdělený na dvě části – první část bude věnována autorskému čtení a vyprávění o Bruceově dobrodružné a pestré cestě životem. Doplní ji pravděpodobně i projekce fotografií. Druhá bude v režii fanoušků, kteří se budou moct zeptat, na co budou chtít. To vše samozřejmě v anglickém jazyce. Bruce je skvělý řečník, který dokáže pohotově reagovat téměř na jakýkoliv dotaz, takže se můžeme těšit na pořádnou porci zábavy v režii této legendární persony. Nestárnoucí, nadaný, vtipný, cílevědomý, inteligentní, originální a nevšední, to je Bruce Dickinson.
Vstupenek je stále dostatek, a to přednostně v síti Ticketmaster. Jelikož se toto představení rychle blíží a počet sedadel je velmi omezený, doporučujeme s nákupem neotálet, protože těžko říct, zda se něco takového bude někdy opakovat. Tento zajímavý projekt k nám přiváží agentura Live Nation.

Text: Mates Šimek, foto: archiv umělce

Author

Napsat komentář