Lili Vilit křtí EP a rozjedou se i po republice

Lili Vilit

Rock-metalová kapela Lili Vilit vydává své první regulérní EP Wasteland, které také v nejbližší době pokřtí. Křest odstartuje krátké turné, které objede několik českých měst. Zastaví se Lili Vilit i v tom vašem?

Lili Vilit: zkušení muzikanti si razí samostatnou cestu

Lili Vilit jsou pražská rock-metalová kapela složená z muzikantů, kteří již získali zkušenosti v jiných formacích. Frontmanem je od prvopočátku (2014) Viktor Holomek, televizním divákům známý jako semifinalista Hlasu ČeskoSlovenska a finalista Česko-Slovensko má talent (2011), kde působil se svou předchozí kapelou Segment. Baskytarista Rostislav „Rozy“ Nenička zase stanul s kapelou Proximity na pódiu amfiteátru Lochotín jako účinkující na jednom z našich největších metalových festivalůMetalfestu. Kapela túrovala například i v roce 2016 s hvězdou naší alternativní scény Gaia Mesiah. Letos se vydávají sami do tuzemských hudebních vod s novým EP a turné.

Po singlech následuje EP

Přání mnohých fanoušků bylo tedy konečně vyslyšeno. Lili Vilit se rozhodli nahrát první delší hudební počin. Singlů mají na kontě již deset, a tak dozrál čas nabídnout svým příznivcům i „něco většího“. Kapela jde po stránce popularity postupně nahoru, fanoušky si na YouTube získává dokonce i z Argentiny, Španělska, Ruska a dalších zemí. Tím spíše nastává ta pravá chvíle vydat EP s pěti skladbami, jak pánové nyní učinili.

 

Křest a turné

Křest EP Wasteland se bude konat 17. října v pražském Rock Café. Poté se kapela vydá na krátké turné po republice:

17. 10. Praha – Rock Café

18. 10. Kolín – Bar Pod Hodinama

19. 10. Plzeň – Divadlo pod lampou

24. 10. České Budějovice – MC Fabrika

02. 11. Písek – Divadlo Pod čarou

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely

Author

Napsat komentář