Eric Clapton se k nám vrací po sedmi letech, lístky už od pátku

Eric Clapton

Jeden z nejlepších světových kytaristů Eric Clapton se příští rok vrací koncertovat do Evropy. Své turné zahájí v Praze – a čeští fanoušci mohou již v pátek začít nakupovat vstupenky. Zájem bude jistě veliký.

Turné odstartuje v Praze

Britská kytarová legenda Eric Clapton se svou doprovodnou kapelou podnikne příští rok v létě měsíční turné po Evropě. Je nám ctí, že turné začíná právě u nás – 29. května 2020 v Praze v O2 aréně. Naši republiku navštíví Clapton již poněkolikáté, ale tentokrát jsme si museli počkat sedm let.

Dokáže kytaře vdechnout duši

Eric Clapton je nejen rockovému publiku znám od 60. let, nejdříve především jako výrazná osobnost kapel The Yardbirds, Cream či Derek and the Dominos. Dávno se však již etabloval jako sólový umělec. Hity Layla či Tears in Heaven znají snad i ti, kdo tuhle muziku jinak moc neposlouchají. Jeho současníci i následovníci oceňují jeho kytarové dovednosti i skladatelské umění. Bývá zařazován mezi nejlepší žijící kytaristy světa. To je označení, které se nedá exaktně změřit, Clapton však bezesporu patří mezi ty, kteří dokážou kytaře opravdu vdechnout duši. Mezi ty, kdo hru na nástroj neberou jako prázdnou technickou práci, ale kteří pracují s emocemi. A to je právě to, čeho si posluchač cení a co odlišuje ledově chladného virtuóza od opravdového umělce.

Lístky již v pátek

Od dubna do září letošního roku túroval hvězdný kytarista po USA a Asii. Odehrál také několik koncertů v evropských zemích. Své umění předvedl též v září na americkém Crossroads Guitar Festivalu, který zcela v souladu se svým názvem (Kytarová křižovatka) svedl na jedno místo největší současné světové mistry šesti strun. Příští rok se tedy konečně zastaví i u nás. Lístky se začínají prodávat 11. října 2019 od 10:00.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Dave Kaplan, ericclapton.com

Author

Napsat komentář