Horizont: Každý máme někoho, za kým bychom šli i na konec světa

Horizont

Ve východomoravských Luhačovicích v posledních letech tiše (a občas i hlasitěji) uzrálo nové hudební uskupení. Kapela Horizont právě vydává nový videoklip Konec světa, zajímavá je ale i jejich starší tvorba.

Horizont: mladý autorský rock s texty ze života

Kapela Horizont je tvořena muzikanty mladých ročníků a hraje autorskou rockovou tvorbu s texty ze života, jak ho mladíci vidí. Postupně se jim daří dostávat se na menší i větší hudební akce. Jednou z nich byly například Slavnosti města Pohořelice, kde vystoupili po boku kapely Olympic, nebo KarpatyFest ve Slavičíně, kde v programu hráli třeba Horkýže Slíže nebo Motorband.

Horizont nejde s proudem, ale Hlavou proti zdi

Ani na YouTube není Horizont úplným nováčkem. Již nějakou dobu můžete na této hudebně-vizuální sociální síti poslouchat písničku Hlavou proti zdi:

 

Nejnovější klip: Konec světa

A úplně nejnovějším počinem je skladba s názvem Konec světa. Kapela říká, že každý máme někoho, za kým bychom tam šli. Horizont k ní právě vydal i videoklip:

 

První semínko Horizontu: školní akademie

Prazáklad Horizontu byl položen již před pár lety na školní akademii ZŠ Luhačovice, kde se se základní školou loučili žáci devátých tříd. Deváťáci dali dohromady kapelu a předvedli při vystoupení slušný rockový nářez. V regionu nejspíš široko daleko nikdo takovou akademii neměl – a to v nejlepším slova smyslu. Důležitější však bylo, že v této kapele spolu hráli kytarista/kapelník a basák dnešního Horizontu, Honza Černocký a Milan Slovák. A již tehdy si říkali, že se časem zase setkají na pódiu v nějaké kapele. Horizont budiž důkazem, že ne všechny sliby, které padnou v patnácti letech, mají život jepičí.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely Horizont

Author

Napsat komentář