Cyhra zapojila fanoušky do klipu s tématikou prevence sebevražd

Cyhra

Na švédské hudební scéně dnes působí nespočet kapel. Jednou z nich je také hudební spojení Cyhra, které si postupně získává další a další příznivce. Kapela nyní chystá albovou novinku a vypustila nový videoklip.

Žádní nováčci

Amaranthe, In Flames, Shining, Rhapsody a Kamelot. To je výčet kapel, ve kterých dříve působili členové Cyhry a díky kterým je většina posluchačů zná. Cyhra se však od těchto kapel hudebně zcela odlišuje. Má vlastní styl a v žádném případě se nesnaží tyto kapely napodobovat. A ačkoliv jsou jako kapela hudebními „nováčky“, mají metalovému světu co nabídnout. Cyhru jsme u nás mohli živě vidět na letošním ročníku festivalu Masters Of Rock nebo na loňském Metalfestu, kde se u nás představila poprvé live.

Singl venku, deska na cestě, turné na obzoru

Na cestě je jejich nové, v pořadí druhé album, které nazvali No Halos In Hell, a vypadá to, že se bude jednat o další ambiciózní počin. Vyjít má 15. listopadu pod vydavatelstvím Nuclear Blast. Že chystají něco nového, jsme se mohli dozvědět díky singlu Out of My Life, který vypustili již před měsícem. Společně s vydáním alba kapela odstartuje evropské turné čítající dvacet koncertů.

Jeden život, jedno neobyčejné video

Pro nový videoklip Battle From Within chtěla kapela vytvořit něco originálního. Proto se obrátili na ty, kteří se rádi zapojí do čehokoliv, co kapela chystá – fanoušky, nejdůležitější aspekt jejich kariéry. Každý z nich napsal na kus papíru část textu písně, který jim kapela zaslala, a nechal se natočit. Společně tak vytvořili tzv. lyric video, které je věnováno všem, kdo o někoho přišli kvůli sebevraždě, a také lidem, kteří o ní někdy přemýšleli.

Nikdo z nás nemůže vyhrát bitvu sám

Samotný zpěvák Jake E na facebook kapely napsal: „Můj bratr Frederik ode mne a mé rodiny odešel příliš brzy. Stejně tak všichni lidé, kteří se každoročně rozhodnou opustit tuto zemi ze své vlastní iniciativy. Když jsme mluvili o lyric videu, nechtěl jsem jen další klasické video. Moje snoubenka přišla se skvělým nápadem zapojit do něj naše fanoušky. Zkontaktovali jsme je přes sociální média a jejich reakce byla více než skvělá. Ozvalo se nám jich dostatečné množství. Téma videa jim bylo velmi blízké a já jsem jim nekonečně vděčný za jejich účast!“. Zkuste se podívat na video a přesvědčte se sami, že i fanoušci umí vytvořit něco originálního a že své hrdiny rádi podpoří. Nikdo z nás nemůže vyhrát bitvu sám.

Text: Šárka Vlachová, foto: Lukáš Urbaník

Author