M.O.D. konečně v Evropě: Ostravský koncert vyšel na výbornou

M.O.D., Billy Milano

Na začátku prosince zahráli v Ostravě v klubu Barrák američtí M.O.D., tedy Method of Destruction. Svým pohledem i objektivem zachytil jejich řádění na fanoušky vytoužené české půdě náš reportér Aleš Steffek.

Co párkrát neklaplo, toho jsme se tentokrát dočkali

Když se rozneslo, že do Evropy přijede koncertovat kultovní uskupení M.O.D, moc jsem tomu nevěřil, a nebyl jsem sám. Všichni víme, jak to párkrát s partou kolem Billyho Milana dopadlo. Dokonce i většina lidí čekala na nákup vstupenek do doby, než uvidí nějakou zmínku, že kapela již je na starém kontinentu. Po zmínce na Facebooku z koncertu ve Vídni začaly lupeny mizet hodně rychle. Všechno tedy dopadlo velmi dobře a koncerty byly nejen v celé Evropě, ale hlavně u nás v Ostravě.

Na Primary Resistance se přišel podívat i frontman M.O.D.

Na ostravský koncert si M.O.D. pozvali jako hosta místní thrash/death smečku Primary Resistance. Byla to velmi dobrá volba. Krajc, Vladis, Slavek a Roman to začali do nás hned zkraje tlačit horem dolem. Jejich nekompromisní projev byl oceněn většinou přítomných velmi kladně. Však taky měli v klubu pořádnou základnu svých věrných. Nezapomněli zahrát pár věcí od svých velkých vzorů Agnostic Front – u For My Family klub začal skákat a tančit, a dokonce se na ně přišel podívat i sám mistr thrash crossoveru Billy Milano. Bylo na něm vidět, že ho jejich koncert zaujal a bavil, udělal si i nějakou fotku a video. Nakonec si Primary Resistance ještě střihli song od Napalm Death.

M.O.D.: Sen se proměnil ve skutečnost

Rychlý úklid – a příprava pódia pro Method Of Destruction. Dost mě překvapuje, že pódium je prázdné, bez jakýchkoli „blbůstek“. Pouze bubny, dva páry beden a zesilovačů, nic víc. Rob Moschetti, Michael Arellano a Jason French jsou na svých místech a chystají se na pořádný odpal. Billy Milano je před námi na pódiu a je v perfektní kondici. Je to tady, sen mnoha thrasherů a HCčkařů se proměnil ve skutečnost.

M.O.D., S.O.D., Deep Purple a setlist z hlavy

Vlastně jeden doplněk mají. Začátek koncertu se někam přenáší přes videohovor. Ať hledám, jak hledám, nikde nevidím setlist, ať vím, co se bude hrát a jak dlouho. Všechno jedou z hlavy a na první dobrou. Dokonce padla taky zmínka o legendárních Deep Purple, kteří taky tento večer koncertují v Ostravě, a zazněl kousek jejich Smoke On the Water. Kdyby Bily mezi songy tolik nemluvil, koncert by netrval hodinu a půl, ale možná 50 minut. V průběhu setu zahráli jak vlastní věci, tak i skladby od Billyho druhého spolku S.O.D. A s těmi by mohl frontman taky přijet, říkal si jistě nejeden návštěvník včetně mě.

Děkujeme

Po koncertě jsem si počkal, jestli se naši hrdinové přijdou podívat mezi fanoušky. A vyplatilo se, postupně se všichni začali objevovat a podepisovat. Jako poslední přišel big boss Billy Milano, kolem kterého bylo hned plno. Děkujeme Barrák music klubu za tento luxusní večírek, jen škoda, že jsem se nemohl zdržet delší dobu – ještě že se občas dá domluvit na pozdějším příchodu, neboť už ve chvíli, kdy píšu tyhle řádky, bych správně měl být v práci na noční směně.

Text a foto: Aleš Džon Steffek