Amaranthe jsou na válečném tažení se Sabaton a Apocalypticou

Amaranthe, Elize Ryd

Švédsko-dánský modern metalový sextet Amaranthe nelení a pro své fanoušky servíruje další chod – venku je nový speciální singl a v plánu je velkolepé turné se Sabaton a Apocalypticou. Na pražskou zastávku se již všichni těšíme.

Amaranthe: to je různorodost

Amaranthe prosluli svou různorodostí, která z jejich hudby jen čiší – chytlavé melodie, úderné kytarové riffy a kontrast tvořící moderní prvky. V popředí mají krásnou, nepřehlédnutelnou zpěvačku Elize Ryd a v patách jsou jí zpěváci Nils Molin a Henrik Englund Willhelmsson. Za svou kariéru stihli vydat pět plnohodnotných alb, a jak to tak vypadá na cestě je možná i další.

Pocta skupině Sabaton

Prozatím hlad fanoušků kapela ukojila čerstvě vydaným singlem a klipem k písní 82nd All The Way. Singl není nic jiného než pocta skupině Sabaton v podobě originálního coveru jejich písně z poslední úspěšné řadovky The Great War. Klip zachycuje skupinu při práci ve studiu s lehkou formou zábavy a vtipu. Můžete tu vidět tančící a smějící se zpěvačku Elize, kytaristu Olofa hrajícího na kytaru anebo třeba Nilse a Henrika v akci s mikrofonem a švédskou vlajkou. Klip si navíc kapela vytvořila zcela sama a láká tak na turné, které si připravili pro začátek nového roku.

Velkolepé turné

Jestliže jste prozatím nestihli Amaranthe živě, rozhodně neváhejte. Jejich turné startuje už 17. ledna v Zürichu, odkud se právě společně s kapelami Sabaton a Apocalyptica vydají na jízdu napříč Evropou. Turné nazvané The Great Tour je naplánováno s téměř třiceti zastávkami a mezi nimi nechybí ani Česká republika. 26. ledna kapely společně zavítají do pražské O2 arény.
Že se bude jednat o speciální večer, nám potvrdila i agentura Pragokoncert, která koncert pořádá. Nedávno uveřejnila informaci o tom, že se tento večer blíží svému vyprodání a zbývá pouze posledních pár kusů lístků. Ty je možné pořídit na stránkách prodejní sítě Ticketportal. Těšit se tedy určitě můžeme na největší hity kapely jako Hunger, The Nexus nebo Amaranthine.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Author