Tarja si podmaní Prahu: Tohle uslyší jen dvě místa na světě

Tarja Turunen

Tarja Turunen si pro naši zemi připravila neobyčejnou poctu. Už tento měsíc vystoupí v Praze, kde natočí své nové live DVD. Speciální koncert se odehraje jen na dvou místech na světě – a Praha bude jedním z nich.

Pestrý repertoár a velký hlas

Finskou metalovou pěvkyni Tarju Turunen snad ani není třeba představovat. Není tomu tak dávno, kdy se u nás zastavila hned čtyřikrát v rámci svého tradičního vánočního turné. Nyní se k nám znovu vrací a její chystaná show bude ještě zajímavější.
Tarja nastartovala svou kariéru v legendární skupině Nightwish, kterou v roce 2006 opustila a záhy se začala věnovat sólové dráze. Její fanoušci ji však nenechali ve štychu, ba naopak. Po pěti vydaných sólových albech jim stále dokazuje, že je nejen zpěvačkou číslo jedna, ale také talentovanou klavíristkou, a že se nebojí ve své hudbě využít prvky symfoniky, jazzu či metalové pasáže. Pravidelně koncertuje po celém světě, vyprodává haly – a intenzivně si tak hýčká svou fanouškovskou základnu, která není zrovna malá.

Pravá bojovnice

Poslední vydané album In The Raw ji vyneslo do jiných sfér. Tarja ho napsala v těžkém období a posunula na něm své hranice. Stalo se tak jejím nejsyrovějších a nejtvrdším albem. Hity jako Dead Promises, You and I nebo Tears in Rain se dokonce dočkaly klipového zpracování. Svou energii a talent však předvádí hlavně živě.

Připraveno pro Prahu: Speciální show i aranže a natáčení DVD

Finská ikona se už 21. ledna podívá do pražského Obecního domu, kde rozezní secesní sál Smetanovy síně. S sebou si přizvala šestnáct muzikantů, kteří ji doprovodí. Pro tento večer si připravila mimořádný set napříč celou svou kariérou. Můžeme se těšit na písně ze všech vydaných alb v nových aranžích vytvořených pro tuto speciální show. Koncert se navíc bude zaznamenávat a později bude vydán jako live DVD.
Proto neváhejte s koupí vstupenky. Ty je možné sehnat v sítích Ticketportal, Tickertstream, Ticketmaster anebo přímo na webu Masters of Rock.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Author