Rockový majáles Zubří země: letošní novinky přispějí k většímu pohodlí

Miloš Dodo Doležal

Rockový majáles Zubří země hlásí novinky. Delší festival, lepší možnosti ubytování a V.I.P. vstupenky – na to vše se letos můžeme těšit v Bystřici nad Pernštejnem. A samozřejmě na poctivou rockovou a metalovou muziku.

Zubr a pohádkové postavy nás vedou do areálu

Jediný český rockový majáles mají na Vysočině, v Bystřici nad Pernštejnem. Jmenuje se Zubří země, neboť zubr je od pradávna symbolem tohoto města. Kdysi se na místě, kde dnes stojí Bystřice, zubři opravdu proháněli, jak dodnes připomíná celá řada symbolů. Nejviditelnější z nich je nejspíš velká, nádherně propracovaná socha od sochaře Michala Olšiaka. Další sochy, tentokrát pohádkových postav, nás vedou alejí ke sportovnímu areálu za Lužánkami – k místu, kde se festival koná.

Dvoudenní program nadupaný legendami rocku a metalu

Letos dovrší festival deset let své existence, což pomyslně oslaví hned několika novinkami. První letošní dobrou zprávou je, že festival bude dvoudenní – koná se v pátek 29. května a v sobotu 30. května. Tomu odpovídají i vstupenky, které lze zakoupit v podobě dvoudenní permanentky či jednodenního lístku na pátek či sobotu.
Novinkou však není fakt, že tento festival bývá vždy skvěle obsazený. Letos přijali pozvání Arakain, Doga, Vitacit, Trautenberk, Miloš Dodo Doležal, Alkehol, Komunál či moravská legenda Titanic. Zpestřením mezi letitými a zasloužilými bandy budou mladíci TH!S, kteří mají ve svém středu herce a hudebníka Vojtu Kotka. Kromě toho dojde i na revivalyMetallica Revival či Kabát Revival. Sobotní program bude mít také hvězdného moderátora – před rockové a metalové publikum se postaví Jakub Kohák.

Když V.I.P. lístky, tak pro celou rodinu či partu

Druhou novinkou je zavedení V.I.P. vstupenek. Jejich držitelé budou mít k dispozici vlastní samostatný party stan se sezením, vlastní chlazený výčep a sud piva Chotěboř. K dispozici budou také rodinné a skupinové V.I.P. vstupenky.

Ubytování: nově i pokoje blízko areálu

A konečně třetí novinkou je festivalové ubytování v dvoulůžkových a třílůžkových pokojích jen 700 metrů od areálu. Více turistickou a levnější variantou je stanové městečko téměř přiléhající k areálu. Fanoušci mají také možnost zaregistrovat se zdarma do majálesového věrnostního klubu. Ten slouží k čerpání slev při koupi vstupenek a nabízí i další benefity. Vstupenky jsou stále k dostání v síti Ticketlive. Více informací najdete na oficiálním webu festivalu a oficiálním Facebooku.

Dvoudenní program má nyní tuto podobu:

V pátek 29. 5. 2020 startuje program v 15.30 hodin a vystoupí kapely:

B.C. BROTHERS
HEADFIRE
D.O.P.
RIMORTIS
KOMUNÁL
TITANIC
VITACIT
MILOŠ DODO DOLEŽAL
AFTER PARTY „HARD & HEAVY“ DJ v XXL PÁRTY STANU

V sobotu 30. 5. 2020 startuje program ve 12.00 hodin a můžete se těšit na tyto rockové skupiny:

INSANIA
ALKEHOL
METALLICA revival
TH!S s VOJTOU KOTKEM
DOGA
ARAKAIN
TRAUTENBERK
KABÁT revival
AFTER PARTY „HARD & HEAVY“ DJ v XXL PÁRTY STANU

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author