Černá a Loco Loco před jarním turné: rozdílní, ale se společným cílem

Loco Loco

Na jaře nás čeká turné dvou mladých kapel, které v posledních letech stále více promlouvají do české rockové scény. Černá a Loco Loco budou společně řádit v deseti městech. Dvě různorodé party spojuje velká energie a chuť koncertovat.

Černá: za krátkou dobu toho stihli hodně

Kapelu Černá dali dohromady spolužáci z konzervatoře. Existují vlastně teprve krátce, ale již stihli vydat debutové album, natočit několik videoklipů (jeden z nich vyrobilo Paranoid studio Václava Noida Bárty) a absolvovat dvě turné s kapelou Dymytry. Konzervatoř dala jednotlivým členům výbornou hráčskou a pěveckou průpravu, a zajisté i podpořila jejich schopnost napsat moderní melodickou rockovou muziku.

Loco Loco: blázniví a různorodí

To Loco Loco dělají čest svému názvu – „loco“ se dá přeložit ze španělštiny jako „bláznivý“. A že mají ve svém názvu tohle slovíčko hned dvakrát! „Čím víc hrajeme, tím víc nás to baví a jsme našlápnutý. Jednou se nám zpěvák Matthew dokonce propadnul pódiem, až takovou energii v sobě máme!“ vypráví kytarista Kousek.
Za sebou mají velmi různorodou spolupráci s ještě více různorodými interprety. Spolupracovali s kapelami Status Praesents, Dymytry, s Mariem Bihárim, perkusionistou Tokhim či s ragga muffinem Dr. Karym. Vydali tri desky a spoustu videoklipů. Fanoušci od nich znají také cover Who’s The King / Kdo je víc od kapely Dog Eat Dog či baladu Slova lžou.

Jsme na jedny lodi a dáme fanouškům naše maximum

Kapely se na společnou šňůru po republice již nyní těší. „Jsme mladý party, takže si rozumíme, a navíc se skoro všichni navzájem dobře známe, což je dobrej předpoklad pro pořádný párty. Jsme prostě na jedný lodi a dáme fanouškům naše maximum. Muzika je náš život a chceme, aby to poznali všichni co přijdou na tohle turné,“ říká nadšeně Eduard Štěpánek, který v Černé hraje na bicí.

Termíny turné:

6/3 Litvínov – Ponorka
20/3 Praha – Kain
27/3 Příbram – Za 5 dvanáct
4/4 Plzeň – Divadlo Pod lampou
10/4 Kutná Hora – Česká 1
11/4 Hradec Králové – Továrna
25/4 Kladno – Auto Da Fé
1/5 České Budějovice – Fabrika
8/5 Brno – Melodka
15/5 Karlovy Vary – Slash bar

Text: Sylva Kaplanová, foto: facebookový profil kapely Loco Loco

Author