Titanic zahrál v Nároďáku, v pátek pokřtí CD na Melodce

Titanic v Nároďáku Jaroměř

Je krásné vidět, jak se po téměř čtyřech měsících pomalu znovu rozjíždějí kulturní akce. V sobotu 20. června přivítal jaroměřský Nároďák Hot Metal Party s regionálně spřízněnou kapelou Metanol z Hradce Králové, kapelou Rebel z Čáslavi a brněnským Titanicem.

Vzpomínka na Milana Hanáka

Přestože mezi lidmi stále ještě možná trochu panují obavy z nákazy a přestože cesta do Jaroměře po vlakové ose je nyní ztížená výlukou, byl sál Nároďáku slušně zaplněn. Brněnská metalová legenda Titanic zde odehrála teprve druhý koncert po koronavirové pauze. Setlist měla kapela složený zčásti právě z písní z tohoto alba, ale zazněly i písně starší, tolik oblíbené u fanoušků. Zpěvák Zdeněk Černý zavzpomínal na nedávno zesnulého baskytaristu Milana Hanáka a věnoval mu dvě písně, Guy Babylon a Figurínu. Právě tyto měl Hanák moc rád a rád je hrál.

Titanic v pátek na Melodce se Shaark

A kdo chce vidět Titanic znovu, má příležitost již tento pátek 26. 6. v Brně na Melodce, kde Titanic vystoupí s obnovenou bzeneckou kapelou Shaark, která je minimálně v jihomoravském regionu také pojmem. Shaark také přichystali nové album. V pátek na Melodce ještě k dostání nebude, ale již brzy se dostane mezi fanoušky. Tento večer bude další příležitostí ke koncertnímu křtu desky Soumrak Titánů Živě, zároveň se v jeho rámci pořádá setkání fanklubu kapely Titanic.

Text: Petr Dio, Sylva Kaplanová, foto: Titanic – Petr Dio, Metanol, Rebel – Veronika Špundová

Author