V druhém kole Hot Metal Party to rozbalí čtveřice kapel v čele se Sebastien

Sebastien

Druhé kolo Hot Metal Party je za dveřmi. V jaroměřském Nároďáku to v pátek opět ožije a připravený čtyřlístek kapel vás rozhodně nenechá sedět v klidu. Máte jednu z mála možností vidět klubové vystoupení kapely Sebastien v naší republice.

V pátek zase do Jaroměře na metal

Od začátku léta to v jaroměřském klubu Nároďák žije. Další metalová párty se v Nároďáku v Jaroměři koná v pátek 24. července. Začátek je naplánován na 18:00 a vstupenky zakoupíte na webových stránkách klubu. A které kapely že nám zahrají?

Sebastien: s novou kompilací do Nároďáku

První z čtveřice kapel a zároveň největší tahák je jednoznačně Sebastien. Za deset let svého působení mají za sebou celou řadu úspěchů. Třikrát vystoupili na hlavním pódiu Masters of Rock, hostovali před Alicem Cooperem, Axxis nebo Pretty Maids. V roce 2016 vystoupili jako třetí česká kapela v historii na největším metalovém festivalu světa – Wacken Open Air.
Před pár dny vydali Sebastien kompilaci Identity 2010-2020. Ta je tvořena nejen ze skladeb, v nichž účinkuje řada významných hudebních osobností jako např. Tony Martin (ex-Black Sabath), Fabio Lione (Rhapsody) nebo Yannis Papadopoulos (Beast in Black), ale i z dosud posledního počinu kapely – EP Behind The World, které bylo původně vydáno výhradně v digitální formě.
Jaroměřský Nároďák bude jedním z mála míst, kde se Sebastien letos představí v rámci klubové scény, ale zároveň zde budete mít jedinečnou příležitost si jejich žhavou novinku pořídit!

 

Metalcraft v nové sestavě

Jako další se představí hard&heavy metalová kapela Metalcraft, která koncertuje po boku ostřílených borců jako Doga, Törr či Miloš Dodo Doležal. Zahráli si také jako support na pražském koncertě Blaze Bayleyho či před japonskou metalovou legendou Loudness. Na začátku letošního roku se kapela představila v novém složení, a vzhledem ke koncertní koronapauze půjde v Nároďáku o jedno z prvních vystoupení, na kterém budete moci vidět kapelu ve zbrusu nové sestavě.

Archfall: na čtyřech hudebních pilířích míří k debutovému albu

Posedlost metalem a touha dělat vlastní hudbu, tak by se dali stručně charakterizovat Archfall. Kapela vznikla v roce 2013 a postupem času si prošli různými žánry, až se ustálili na pár zásadních věcech: typické tvrdé riffy kytar jsou protkávány melodickými klávesami. Celé to podtrhuje hutný growl i vysoký vokál. A jelikož se Archfall pomalu blíží k vydání svého debutového alba, můžete se těšit nejen na skladby z rané tvorby, ale i na některou z novinek.

Whatrock: návrat po rodičovské dovolené

Pomyslný čtyřlístek doplní mladá pětičlenná kapela Whatrock. Kapela má na kontě jedno EP Led a Slzy (2013) i debutovou dlouhohrající desku Hra s ohněm (2015). Po kratší pauze spojené s rodičovskými radostmi se Whatrock znovu vracejí na pódium, a kdo ví, jestli u toho nepředstaví některou z novinek, na kterých intenzivně pracovali.

Text: Ema Moravcová, foto: archiv kapely, video: YouTube.com

Author